Keuken van nieuw restaurant Florian van Dillen met hijskraan naar binnen gevlogen

Keuken van nieuw restaurant Florian van Dillen met hijskraan naar binnen gevlogen

De voordeur was te klein, daarom werden maandag 17 februari de keuken voor het nieuwe restaurant van Florian van Dillen, gelegen in het centrum van Rotterdam, met een hijskraan over het pand gevlogen. Via openslaande tuindeuren in de binnentuin kon de kachel van QBTEC op zijn plek worden gezet. Onder de bedrijfsnaam by Flipp opent Van Dillen begin maart restaurant Mara Restaurant en On the Rockx Bar.

'De  wind was een beetje gaan liggen en met die stevige spanbanden had ik er wel vertrouwen in dat het goed ging komen. Toen de 700 kilo wegende keuken naar binnen werd gebracht, vond ik het wel spannend. Hij moest op zijn kant door de deuren, heb toen even de andere kant op gekeken', aldus Florian van Dillen.

Daar gaat de kachel, het belangrijkste stuk! #byflipp #rotterdam #horeca #restaurant #keuken #nieuw

Gepostet von by FLIPP am Montag, 17. Februar 2020

Van Dillen start op 6, 7 en 9 maart met de eerste proefdagen. Gasten krijgen op deze dagen 30 procent korting op het eten. Van Dillen gaat alleen a-la-carte koken en werkt niet met menu’s. Voorgerechten zijn er vanaf 15 euro en hoofdgerechten vanaf 25 euro. Het restaurant is vijf dagen per week geopend en op dinsdag en woensdag gesloten.

Na zijn koksopleiding werkte Van Dillen onder meer als chef de partie bij restaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht en 3 jaar als souschef bij Mijn Keuken in Wouw. Vervolgens was hij 3,5 jaar keukenchef bij het Rotterdamse restaurant HMB.

Restaurant Mara en On the Rockx Bar worden gehuisvest op de locatie van het voormalige restaurant La Stanza aan de Van Vollenhovenstraat 19 in het Rotterdamse Scheepvaartkwartier.

Restaurant met 70 couverts

Het bedrijf is verdeeld over twee verdiepingen en bestaat uit een restaurant met 70 couverts, een aparte barruimte en een private dining. In de 300 vierkante meter grote binnentuin aan de achterzijde kunnen eveneens 70 personen eten. Van Dillen kookt vanuit een klassiek Franse basis, in een lichte kookstijl en een moderne uitvoering. De naam by Flipp verwijst naar de bijnaam van eigenaar Florian van Dillen, die geboren en getogen is in de Betuwe.

Op de kaart van restaurant Mara staat onder meer zeebaars, zalm, op de graat gebakken schol, op het karkas gebraden duif en diverse vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er klassiekers als steak tartare, côte de boeuf, tournedos Rossini en krokant gebakken zwezerik.

Jeroen Smeele en Qbtec

Voor het interieurontwerp tekent Jeroen Smeele van Smeele Projecten, die interieurs voor diverse toprestaurants ontwierp. De op maat gemaakte keuken wordt geleverd door Qbtec.

Van Dillen: ‘Voor de inrichting van het restaurant worden lichte tinten gebruikt met natuurlijke elementen en Scandinavische invloeden. De bar krijgt een heel andere stijl met internationale allure.’