Rene Bogaart start met strandpaviljoen Mambo Kijkduin

Rene Bogaart start met strandpaviljoen Mambo Kijkduin
Rene Bogaart en Ronald Janse (archief Misset Horeca)

Rene Bogaart van Big Horeca start samen met Ronald Janse een strandpaviljoen in Kijkduin. Bogaart gaat op de boulevard in diezelfde plaats ook een locatie van Pavarotti openen, maar dit project loopt vertraging op.

Rene Bogaart is al eigenaar van Clooney, Gina, Volle Maan, Napoleon, Carpe Diem, Bij Oma, het concept Pavarotti (Zoetermeer, Delft, binnenkort Leiden) en Pavarotti Dolce (ijs). Ook een aantal van zijn kinderen is actief in het bedrijf.  Ronald Janse is bijna net zo ervaren in het horecavak: hij heeft en carrière van ruim 30 jaar in de horeca in Kijkduin met snack- en viszaken.

Rene Bogaart: ‘Na het duidelijk worden van de vertraging op de boulevard kreeg ik samen met Ronald Janse de kans om twee mooie strandpaviljoens over te nemen. Het gaat om Leuk en De Kust en deze zaken liggen naast elkaar. Wij gaan ze transformeren tot Beachclub Mambo, vernoemd naar de meest bekende strandclub uit het verleden van Curaçao.

‘Hoewel strand voor mij een totaal nieuwe tak van sport is ben ik erg blij met deze nieuwe uitdaging. Ronald Janse is daarentegen al 32 jaar ondernemer op Kijkduin en ook in het verleden 10 jaar eigenaar geweest van een strandpaviljoen.’

Mambo Kijkduin

Mambo omvat 1500 vierkante meter horeca en 600 luxe strandbedden. De nieuwe beachclub kent een uitgebreide menukaart met in de ochtend ontbijt, koffie met diverse soorten gebak, in de middag lunch & fingerfood en ‘s avonds een uitgebreid diner gevolgd door een borrel met wijnen en cocktails. Met regelmaat een mooi feest waar de ondergaande zon door dj’s zal worden overgenomen. Mambo is ook geschikt voor het geven van bedrijfsfeesten en/of privé feesten zoals bruiloften en verjaardagen.

Anders dan Scheveningen, kent Kijkduin slechts 7 bedrijven op het strand.

De financiering van Mambo Kijkduin

De totale financieringsbehoefte bedraagt afgerond € 1.4 mln en bestaat primair uit investeringen in de overname en verbouwing van het strandpaviljoen. De eigen inbreng bedraagt € 385.000. Vanuit leveranciers wordt € 490.000 aan kapitaal ingebracht. De resterende langlopende financieringsbehoefte vanuit crowdfunding komt neer op € 525.000. Dit bedrag is in minder dan een dag binnengehaald.

Op de website van het crowfund-platform waarmee Bogaart werkt worden de volgende omzetverwachtingen afgegeven:

Verwachte Omzet Mambo

De geprognosticeerde omzetten liggen bewust lager dan referentiebedrijven in hetzelfde marktgebied. De geprognosticeerde worst case omzet voor 2020 van Mambo bedraagt afgrond € 1.28 mln met een geprognosticeerde EBITDA van afgerond € 290.000 en een kasstroom van afgerond € 210.000. Voor 2021 wordt een omzet geprognosticeerd van afgerond € 1.4 mln met een EBITDA van afgerond € 360.000 en een kasstroom van € 280.000. Beide ondernemers zijn niet afhankelijk van inkomen uit deze onderneming. Dat geeft extra remweg. De geprognosticeerde kasstromen zijn voldoende voor de langlopende financieringsverplichtingen.

Horeca zonder contant geld

Rene Bogaart van Big Horeca – nr 89 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken – weert sinds september 2018 contant geld bij zijn horecabedrijf Pavarotti in Zoetermeer. Dit beviel zo goed, dat hij sinds begin 2019 in al zijn zaken alleen nog werkt met pin-betalingen.  ‘Het is veel veiliger, transparanter en goedkoper,’ motiveerde hij eerder zijn beslissing tegenover Misset Horeca.


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.