SVH en KHN maakte vorige week bekend dat ze, vanwege de coronacrisis, horecamedewerkers de komende maand gratis e-learning modules aanbieden.
Zo kunnen zij deze tijd, waarin ze veelal thuiszitten, gebruiken om hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. 'Door het vergroten van hun vakbekwaamheid, zijn horecamedewerkers straks weer goed voorbereid op het moment dat de horeca weer open gaat', aldus beide organisaties.
De eerste reacties zijn enorm positief en van dit krachtige initiatief wordt al volop gebruikgemaakt. Na één week zijn er al 7000 licenties afgenomen. Koploper is op dit moment de licentie voor (zelfstandig werkend) gastheer/-vrouw. Hiervan zijn de afgelopen week 2.111 licenties afgenomen. Naast de gratis licenties die nu beschikbaar worden gesteld voor alle werkenden in de horeca, worden daar speciaal voor KHN-leden en hun medewerkers de licenties personeelszaken, financiële zaken en leidinggevende bediening aan toegevoegd.
Positieve bijdrage
KHN-voorzitter, Robèr Willemsen: 'Uit het nu al grote aantal deelnemers blijkt dat de horeca niet bij de pakken neerzit. Dit zijn voor ons hele zware tijden, maar toch kijken ondernemers en werkenden in de horeca vooruit. Zowel horecaondernemers als hun medewerkers gebruiken deze tijd om straks onze gasten weer vol passie en enthousiasme van dienst te kunnen zijn. Dat stemt mij hoopvol voor de toekomst.

Ricardo Eshuis, directeur SVH: 'De gratis licenties zijn een kleine positieve bijdrage in de grote crisis die ons allen raakt. Het is typisch de horecamentaliteit dat velen nu over de horizon proberen te kijken en zich voorbereiden op de situatie van straks. Op zee kun je niet schuilen voor de storm, maar je kunt wel met z’n allen koers houden. Ook de horecaopleidingen maken goed gebruik van het aanbod van SVH om afstandsleren te ondersteunen.
Schrijf gratis in voor thema updates
Misset Horeca stuurt regelmatig updates per mail over belangrijke thema's voor de horeca-ondernemer: interieur voor je zaak, horecapersoneel, terras, koffie, bier en ook voor starters in de horeca heeft Misset Horeca een update. De nieuwsbrieven bevatten trends, kennisartikelen, nieuws, handige tips en inspiratie van collega's.