Paviljoen Puur: outdoor pop-uprestaurant in fort bij Amsterdam

Paviljoen Puur: outdoor pop-uprestaurant in fort bij Amsterdam

Bij Fort Diemerdam, een evenementenlocatie in een fort van de Stelling van Amsterdam, opent pop-up buitenrestaurant Paviljoen Puur.

Paviljoen Puur ligt bij Fort Diemerdam, wat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam, een verdedigingslinie uit de negentiende eeuw. UNESCO heeft de Stelling in 1996 op de Lijst van Werelderfgoed opgenomen.

Normaal is het fort een evenementenlocatie waar jaarlijks honderden feestjes worden gehouden, waaronder veel bruiloften. Nu dat grotendeels stilligt, is bij het fort Paviljoen Puur gerealiseerd: een tijdelijk buitenrestaurant. Middels schermen en heaters is regen geen belemmering, een klein aantal gasten kan in het fort lunchen of dineren.

Op weekdagen is de locatie beschikbaar voor (zakelijke) bijeenkomsten. Donderdag tot en met zondag kunnen gasten er dineren, in de weekends ook lunchen.

Pop-up in een fort

Dit is niet het eerste pop-up restaurant op een evenementenlocatie in een fort. Eerder al opende in Houten bij Utrecht Fort De Batterijen, onderdeel van de Hollandse Waterlinie. ‘We hebben op dit fortterrein van 2 hectare grootte genoeg ruimte en we mogen overal tafels en stoelen plaatsen op veilige afstand van elkaar’, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Fort de Batterijen is een evenementenlocatie met terrasvergunning. Ze zijn zes dagen per week open en voeren een bescheiden kaart. ook hier zijn grote zeilen als overkapping en heaters  aanwezig.

Om aan de regels te voldoen, laat Geerdes speciale tafels maken door een bevriende meubelmaker. Tafels voor twee van 1,60 meter diep en speciale tafels van vier voor gezinnen. De meubelmaker kan 30 van die tafels per dag maken.