Theater Carré stelt terras beschikbaar aan diverse restaurants

Theater Carré stelt terras beschikbaar aan diverse restaurants

Koninklijk Theater Carré opende vorige week Carré Terras op de Amstel. Om de horeca in de hoofdstad, die net als de cultuurbranche hard geraakt wordt, te steunen, stelt het theater vanaf donderdag 16 juli iedere twee weken een deel van het terras als pop-up beschikbaar voor Amsterdamse restaurants die zelf geen of beperkt eigen terras hebben.

Naast het eigen menu van Carré Terras op de Amstel, wordt er van donderdag tot en met zondag ook een speciaal vast menu geserveerd door de collega-restaurants.

De eerste twee weken opent Rijsel een pop-up, gevolgd door Entrepot. Ook Binnenvisser zal twee weken pop-up op het terras verschijnen. Andere deelnemende restaurants worden later bekendgemaakt.

'Het zijn ongelofelijk zware tijden, ook voor de horeca en cultuurbranche. Om als zelfstandig theater zonder cultuursubsidies te blijven voortbestaan, moeten we creatief en ondernemend zijn en elkaar helpen.

We vinden het belangrijk een bindende rol te hebben in Amsterdam en vinden het fantastisch dat we onze krachten bundelen met de ondernemers en keukenhelden van deze Amsterdamse restaurants', aldus Madeleine van der Zwaan, directeur van Koninklijk Theater Carré.

Carré Terras op de Amstel

Bij Carré Terras op de Amstel kunnen gasten op het water van de Amstel borrelen, lunchen of dineren. Met consumpties op het terras en de mogelijkheid om bij het afrekenen een extra donatie te doen hoopt het 132-jarige Theater Carré,  zijn voortbestaan veilig te stellen.

Terras Theater Carré, Rijssel
De chefs van Rijssel
(c) Janus van den Eijnden

Dit gezien het feit dat het theater geen subsidie ontvangt en de inkomsten de afgelopen maanden zijn weggevallen. Het terras is van maandag tot en met woensdag geopend van 11.00 tot 21.00 uur en van donderdag tot en met zondag van 11.00 tot 22.00 uur. Reserveren kan via Carre.nl. Het Carré terras aan de Amstel is tot eind september geopend.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.