Sterrestaurant The Glorious in Antwerpen sluit deuren om corona

Sterrestaurant The Glorious in Antwerpen sluit deuren om corona

Sterrestaurant The Glorious in Antwerpen sluit de deuren vanwege corona. Het restaurant ziet geen andere oplossing meer sinds het annuleringen regent in de stad.

'Vol met goede voornemens waren we weer opgestart..... We hebben er alles aan gedaan om onze gasten in veilige omstandigheden te ontvangen, maar door de strenge maatregelingen en de vele annuleringen zijn ook wij genoodzaakt om onze deuren voorlopig te sluiten', meldt het restaurant op Facebook. Tegenover Het Gazet van Antwerpen melden de eigenaars dat ze zichzelf een maand geven om een overnemer te vinden. Wanneer dat niet gebeurt, worden de deuren definitief gesloten. De coronacrisis ontnam de eigenaars alle moed. 'Met de maatregelen was het niet vol te houden. Toen tijdens de coronacrisis werd opgeroepen niet meer naar Antwerpen te komen, begon het annuleringen te regenen, ook voor hun drie hotelkamers.

Eigenaar Elly Vandeweyer tegenover Nieuwsblad.be: 'Ik heb het met hart en ziel gedaan, maar de facturen bleven komen, de huurbaas wilde ook niet meer verder helpen. Begrijpelijk , maar een mens raakt gedemotiveerd. De maatregelen gingen nog tot eind september duren en wat daarna? We mochten nu nog hoogstens twintig mensen bedienen, dat was niet te doen. We zijn verstandig genoeg om te weten dat het niet meer houdbaar was, dat het zo niet verder kan. Daarom hebben we in het weekend het personeel op de hoogte gebracht.' Chef-kok Johan Van Raes is inmiddels met pensioen, maar nog wel betrokken bij de keuken. Hij reageert tegenover het nieuwsblad: 'Uiteraard is het niet prettig om te zien dat een van je toprealisaties verdwijnt. Maar ik zit vooral in met het zeer be­kwame personeel. Ik heb wel Michelin en Gault&Millau officieel op de hoogte gesteld van de beslissing.'

Het eigenaarsduo gaat nu op zoek naar een overnemer en geeft zich daarvoor een maand. Als dat niet lukt, sluit de zaak de deuren.

The Glorious opende in 2009 in de De Burburestraat op het Antwerpse Zuid onder leiding van topsommelier Jurgen Lycops en later chef Johan Van Raes. Na een Bib Gourmand werd in 2013 een Michelinster behaald. In 2017 werd The Glorious verkocht aan Ludwig Aerts en Elly Vandeweyer.

Horeca in Antwerpen

De horeca in Antwerpen wordt zwaar getroffen. Het aantal horecazaken dat kiest om tijdelijk, of definitief te sluiten tot de strengere maatregelen versoepeld worden, blijft stijgen. 'De onuitgesproken lockdown is een economisch bloedbad voor de Antwerpse restaurants en cafés', aldus Matthias De Caluwe, ceo van Horeca Vlaanderen.

Recent werd een aantal coronamaatregelen verscherpt vanwege het stijgend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames. Onder meer een avondklok voor de horeca, mondkapjesplicht op alle markten. Bij verplaatsingen in de horeca, bijvoorbeeld om in een café naar het toilet te gaan, moeten gasten een mondmaskertje op. Horecazaken hebben er, net als in Nederland, een registratieplicht.

De avondklok in de provincie Antwerpen is recent omgezet in een nachtklok nu het aantal nieuwe coronabesmettingen stabiliseert. Mensen moeten binnenblijven van 1.30 tot 5.00 uur, waar dat sinds eind juli tussen 23.30 en 6.00 uur was.

Cafés en restaurants mogen twee uur langer openblijven, tot 1.00 uur. Het maximum van vier personen per tafel ging naar tien, mits dat mensen uit de eigen ‘bubbel’ zijn.