Het restaurant dat in 2018 door GaultMillau werd verkozen tot Prijs/plezier Restaurant opende de deuren in 1996. Michelin omschrijft het restaurant als volgt: 'Bent u in een nostalgische bui? Dan is dit een uitstekend adres, want het draait de klok voor u terug! In de eetzaal waant u zich in de jaren zeventig en de chef weet nog steeds gerechten voor te schotelen die, zoals de tijd van toen, genereus en rijk aan smaak zijn! Hier eet u Frans klassiek zoals het hoort te smaken.'
Bib Gourmand
Van 2000 tot 2003 kreeg het restaurant de Bib-Gourmand toegekend van Michelin. Ook van 2011 tot 2015 had Le Hollandais een Bib. De eigenaar, Adriaan van Raab van Can is nu, na ruim 25 jaar, toe aan een nieuwe uitdaging. 'Ik wil wel gaan doorgaan met koken. Misschien wel vanuit huis.'
Lockdown
In zijn column op de website van het restaurant omschrijft Van Raab van Can de lockdown als een oefening voor de toekomst. 'Nu weet ik dat ik niet in een gigantisch zwart gat terechtkom als de dagelijkse en wekelijkse routine wegvalt. Dat ik mijzelf heel goed kan vermaken met allerlei klussen overdag, en dat ik niet perse meteen een alcoholist word als ik niet hoef te werken ‘s avonds. Natuurlijk krijg ik net zoals velen wel eerder op de dag een gevoel van dorst, maar daar hebben we tegenwoordig alcoholvrij bier voor - of tegen zo je wilt.'
Boerse keuken
Als chef de cuisine opende Van Raab van Canstein in 1996 restaurant Le Hollandais. Zijn uitgangspunt is de klassieke Franse keuken. Koken leerde hij bij Bordewijk en Christophe' - gerenommeerde restaurants in Amsterdam. Daarna bestierde hij een restaurant in het zuidwesten van Frankrijk - een streek die bekend staat om zijn boerse keuken. De invloeden van deze leerschool zijn onmiskenbaar in zijn stijl van koken.
Vraagprijs
Het restaurant staat te koop voor 97.500 euro, maandelijks wordt 2750 euro aan huur betaald voor het pand. Het restaurant telt tachtig zitplaatsen en twintig op het terras. Van Raab van Canstein vertelt dat er een serieuze overnamekandidaat is.