Sibrecht Benning nieuwe souschef bij restaurant Bizar-Bazar

Sibrecht Benning nieuwe souschef bij restaurant Bizar-Bazar
Souschef Sibrecht Benning (voor) samen met chefkok Jalil Bekkour (achter).

Na zeven succesvolle jaren waarin Sibrecht Benning haar Nijmeegse Michelin-genoteerde restaurant De Sjalot runde, maakt ze nu de overstap naar Arnhem.

In Arnhem begint Sibrecht Benning vanaf 1 oktober 2020 bij het fine dining restaurant Bizar-Bazar als souschef. Vanwege een lastige thuissituatie was Benning in 2019 gedwongen De Sjalot op te geven, maar inmiddels heeft ze weer ruimte voor haar ambitie om op hoog niveau te koken. Bizar-Bazar bleek daarvoor een uitstekende match. De Sjalot richtte zich op Frans-Arabische cuisine, Bizar-Bazar profileert zich met een Mediterraan-Moorse keuken.

'Uitstekende aanvulling'

‘Tijdens het eerste gesprek met eigenaresse Mirella Kreger en chefkok Jalil Bekkour was het al raak. We begonnen meteen te sparren over de mogelijkheden en daarna was de beslissing snel gemaakt,’ vertelt Benning. Ze verwacht veel van de samenwerking met Bekkour, met wie ze samen de menukaart zal gaan invullen. ‘Hij is heel technisch met zijn creaties, mijn focus ligt op de smaakbeleving. We vullen elkaar daarin uitstekend aan. Mijn ambitie is om het restaurant Bizar-Bazar samen met Jalil naar een nog hoger plan te brengen.’

Benning heeft ambities voor het restaurant. Zo wil ze Bizar-Bazar sterker profileren als een leerplek voor niveau-3 en niveau-4 leerlingen van de koksopleiding of de Cas Spijkers Academie. Bijzondere interesse heeft ze in het concept van de ‘chef’s table’ – een privétafel middenin de keuken, waar gasten een exclusieve ervaring krijgen met grote aandacht van de kok.

Bizar-Bizar

Bizar-Bazar is een fine dining restaurant in Arnhem, gebouwd in een voormalige Lutherse kerk. Waar eerst diensten werden gegeven, bevindt zich nu een oosterse bazaar in de sfeer van Duizend-en-één-nacht. Hier wordt de bezoeker ondergedompeld in een unieke horecamix van hotel, restaurant, bar en shop – met zwevende kamers boven het restaurant en een Mediterrane keuken met Moorse invloeden.