Kamer roept kabinet op te kijken naar heropening terrassen

Kamer roept kabinet op te kijken naar heropening terrassen

Het demissionaire kabinet moet de komende tijd kijken of het mogelijk is om de terrassen weer onder voorwaarden te openen. Een meerderheid van de Tweede Kamer sluit zich aan bij die suggestie van CDA en VVD. De Kamer debatteerde vandaag over de kleine versoepelingen die het kabinet gisteren aankondigde.

In dat pakket zitten geen versoepelingen voor de horeca. Ondernemers mogen nog steeds alleen open zijn voor afhaal of bestellingen. Dat blijft vreemd, omdat je wel op afspraak mag winkelen. 'Maar als je op afspraak kan winkelen, dan kun je ook op afspraak lunchen’, aldus Johan de Vos.

Terras is veilig

In het kamerdebat vroegen meerdere kamerleden zich af waarom de terrassen niet open mogen. 'Is het niet veiliger en beter te reguleren als de terrassen weer open mogen?', vroeg Heerma zich af. Hij zag afgelopen weekend hoe druk het was bij strandopgangen en afhaalloketten. Hij vroeg het kabinet om dat nadrukkelijk te overwegen en daar uitsluitsel over te geven bij de volgende persconferentie op 8 maart.

Verkiezingen

Ook VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff wil dat het kabinet gaat kijken wat er misschien toch mogelijk is voor de horeca, want die sector wordt keihard geraakt door de crisis. Hij vroeg ook naar extra steun voor horecaondernemers. D66-fractievoorzitter Jetten vroeg zich eveneens af wanneer de terrassen weer open kunnen.

Wat PVV-leider Geert Wilders betreft gebeurt dat per direct. 'Vriend en vijand zijn het erover eens dat buiten de kans op besmetting zo goed als nihil is.' Volgens hem hebben horecaondernemers al lang protocollen opgesteld die het mogelijk maken om weer veilig open te gaan.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.