Noordertuin opent (terras)deuren in Tuincentrum Steck Utrecht

Noordertuin opent (terras)deuren in Tuincentrum Steck Utrecht
Fotos: Jeroen Soeterik

In tuincentrum Steck in Utrecht is Noordertuin geopend. Een groen tuincafé dat voor nu het terras opent tijdens de openingstijden van het tuincentrum. De nieuwe zaak is een initiatief van creatief bureau Triomf en Steck.

Noordertuin 'voedt Utrecht van eigen bodem’ door samen te werken met lokale leveranciers en ondernemers, aldus de initiators.

Noordertuin: lokaal en verantwoord

Noordertuin ligt achterin tuincentrum Steck, aan de Gageldijk, aan de rand van het Noorderpark. Het groene terras kijkt uit op een nieuwe moestuin van Voedseltuin Overvecht. Naast het terras en de moestuin wordt binnenkort ook de natuurspeeltuin geopend, een speelplek met zand, water, hout en klimbomen.

Op de kaart onder andere koffie van het Utrechtse Nordkapp, limonades van de Roze Bunker en (on)kruidenthee van Wilder Land: gezaaid en geoogst aan de randen van lokale weilanden.  Noordertuin gaat werken met producten die op hun manier een bijdrage leveren aan de biodiversiteit.

Noordertuin

Zo creëert de onderneming samen met omliggende leveranciers en ondernemingen een gezonde balans tussen mens en milieu. Dit doet Noordertuin door mensen te voeden met ervaringen, ingrediënten en producten die in herkomst en toekomst bijdragen aan het minimaliseren van onze voetafdruk. Vanwege de coronamaatregelen is voorlopig alleen het terras geopend met een eerste menukaart.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.