Visbar Beet omgebouwd tot Bar Bistro Bravour

Visbar Beet omgebouwd tot Bar Bistro Bravour

Het voormalige Visbar Beet is omgetoverd tot Bar Bistro Bravour. Het nieuwe concept op de Dapperstraat in Amsterdam serveert gerechten met een wereldse twist.

De gerechten worden met liefde bereid door het team van chef-kok en eigenaar Nout Stuyling de Lange. De eigenaren van Visbar Beet zijn er tijdens de gedwongen sluiting eens goed voor gaan zitten. Voor de visliefhebbers bood het restaurant al vijf jaar een laagdrempelige en uitgebreide kaart. Maar het bleek ook een nichemarkt.

Bar Bistro Bravour

Bar Bistro Bravour
Er was een breder concept nodig om het ook voor de buurtbewoners toegankelijker te maken. Zo kwamen de eigenaren Floris Harms en Nout de Lange uit op hun nieuwe restaurant: Bar Bistro Bravour: herkenbaar, betaalbaar en gezellig.
De rijks blauwemuren met oranje details, een grote foto van de Dappermarkt in de jaren 60 en een klassieke toog met bistro bollen er boven maken het een bistro met net dat beetje extra comfort voor een avond genieten. Op de kaart bij Bravour staateen ruim borrelassortiment; met moderne klassiekers als de rendangkroket, maar een klassieke en oer-Hollandse bittelbal ontbreekt niet.
Ook op de dinerkaart staan herkenbare kwalitatieve gerechten als vitello tonato, biefstuk of een gebakken schol. En er is een uitgebreide bier-, wijn-  en cocktailkaart.

Lokaal en seizoensgebonden

Bravour heeft een wisselende kaart, zodat er altijd verse en duurzame streekproducten geserveerd worden. De vis is duurzaam en gecertificeerd en komt zo veel mogelijk uit de Noorzee. Eigenaren Harms ende Langekiezen er ook nadrukkelijk voor om zoveel mogelijk met lokale producten van de Dappermarkt te werken.

Zo komt de friet van de Amsterdamse markt. Harms: 'Als je een frietkar tegenover je zaak hebt met handgeschilde friet, en die ook nog eens een 9,5 scoorde in de AD Friet Test, dan ben je wel gek om het zelf te willen proberen. Bovendien willen we als zaak ook echt een buurtfunctie hebben die we bij Visbar Beet zo hebben gemist.