Please Payroll denkt aan eigen politieke beweging

Please Payroll denkt aan eigen politieke beweging

De landelijke aanbieder van payrolldiensten Please, actief in onder meer de horeca, overweegt een eigen politieke beweging op te richten. Het bedrijf ergert zich in toenemende mate aan de opstelling van de vakbeweging en een aantal politieke partijen ten aanzien van flexibele arbeidscontracten.

Please Payroll grijpt de verkiezingscampagne van politieke partijen aan om een aantal veelgehoorde vooroordelen over flexwerk uit de weg te ruimen, zo laat de payroller weten.

Volgens Please is payrolling inmiddels een belangrijk 'werkgelegenheidsmachine' geworden die niet meer weg te denken is op de arbeidsmarkt. Volgens de Please-directeuren Jan Franken en Hans van de Ven moeten deze verkiezingen dan ook vooral over werkgelegenheid gaan.

‘We overwegen een eigen beweging op te richten die maar één boodschap heeft: Nederland heeft juist flexibele arbeidscontracten nodig, willen we méér werkgelegenheid creëren’, aldus Franken.

Volgens Van de Ven is payrolling een passende oplossing voor tal van ondernemers in het MKB. ‘De vakbeweging en een aantal politieke partijen lijken dat niet te willen zien. We bekijken nu de mogelijkheden om zo effectief mogelijk te gaan ageren tegen die vooroordelen en de onjuiste beeldvorming’, aldus Van de Ven.

Please verwacht nog deze maand een besluit te kunnen nemen over het geplande initiatief.