Uniek hotel bij racecircuit in Assen

Uniek hotel bij racecircuit in Assen

Nederland krijgt er weer een uniek hotel bij. Het eerste hotel ter wereld van waaruit je een compleet Grand Prix-circuit voor motorracers kunt overzien. Het hotel in Assen krijgt er overigens nog voor de opening al een opvallende concurrent bij.

Het nieuwe hotel in Assen is tevens een motormuseum. Het komt nabij de bekende TT-baan, waarop jaarlijks de Dutch Grand Prix voor motoren wordt verreden. Het gaat om een viersterrenhotel met acht etages, goed voor 96 kamers. Het hotel moet eind volgend jaar gereed zijn.

Opvallend aan het hotel annex motormuseum is dat de bar in het hotel de vorm van een valhelm heeft. De complete horeca-inrichting is verder gebaseerd op de motorwereld. Ook de hotelkamers staan in het teken van motoren. Zo krijgen zeepdispensers de vorm van olievaatjes. Op de eerste verdieping van het gebouw komt een grote lounge en een terras voor driehonderd personen met uitzicht op het circuit.

Initiatiefnemer is Berend Smit, die hoopt dat de bouwvergunning in december rond is. Hij ziet grote mogelijkheden voor het nieuwe hotel. ‘We lopen mee in de pr en de marketing van TT-world en de evenementen op het circuit. We kunnen arrangementen aanbieden in combinatie met beurzen en congressen. Verder komt het hotel bijna pal aan de snelweg te liggen. Het wordt dus een blikvanger’, aldus Smit in het Dagblad van het Noorden.

Nog voor de opening krijgt Smit al te maken met concurrentie. Vorige week werd bekend dat iets verderop een hotel van 350 kamers mag worden gebouwd. Smit: ‘We weten dat Hennie van der Most heel wat in zijn mars heeft, maar 350 kamers zijn er heel wat en moeten eerst nog gerealiseerd worden. En hoe vul je die? Honderd kamers vullen is een stuk makkelijker dan 350’.

Zie ook:
Van der Most pompt € 30 miljoen in nieuw racepark
TT Assen bierfestijn voor cateraar