Brasserie bij Port Zélande in as gelegd

Brasserie bij Port Zélande in as gelegd

Brasserie Petit Paris in Ouddorp bij de ingang van het populaire vakantiepark Port Zélande is getroffen door een felle brand. Het restaurant is volledig verwoest. Bij de brand vielen geen slachtoffers.

Dat meldt BN/DeStem. Het restaurant is eigendom van horecaondernemer Deine Leynse, eveneens eigenaar van Brasserie Leynse in Bergen op Zoom. De brand nabij Port Zélande, onderdeel van CenterParcs, ontstond vrijdag in de vroege ochtend. Over de oorzaak is vooralsnog niets bekend. De brandweer rukte met groot materieel uit om de vlammen te bestrijden.

Voor ondernemer Leynse zijn de druiven bijzonder zuur. ‘Dit overkomt ons juist nu, vlak voor het toeristisch seizoen. Daar moeten we het in Zeeland van hebben. Zodra het enigszins kan, gaan we de zaak weer opbouwen’, aldus Leynse, die zaterdag 180 reserveringen moest afzeggen.

Ook in een horecazaak bij een ander vakantiepark van CenterParcs brak brand uit. In Loohorst in het Limburgse America ontstond dinsdagochtend vuur in het restaurant. Dit als gevolg van kortsluiting in een elektriciteitskast in het restaurant. De sprinklerinstallatie ging direct af, waardoor de vlammen niet konden uitbreiden.