Drie nieuwe leden Alliance Gastronomique

Drie nieuwe leden Alliance Gastronomique

Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, Cordial in Oss en 't Nonnetje in Harderwijk zijn op 30 november 2009 in het Amstel Hotel in Amsterdam gepresenteerd als de nieuwe leden van de Alliance Gastronomique.

'We hebben volmondig ‘ja’ gezegd tegen deze drie kandidaten', liet John Beeren, voorzitter van het samenwerkingsverband voor toprestaurants in Nederland en eigenaar van De Bokkedoorns in Overveen weten. Hij kwalificeerde de drie nieuwe leden als van een culinair hoogwaardig niveau en noemde ze ‘uitblinkers in hun regio’.

De toetreding van Cordial van Jelle en Miriam van Gangelen was al eerder uitgelekt in de pers. Kaatje is een oude bekende voor de Alliance. Voormalig eigenaar Fons van Groeningen was jarenlang lid en boegbeeld van de club.

Peter Postma

Stralende gezichten bij de nieuwe leden. 'Mooi om bij deze club te mogen horen’, liet Peter Postma weten. Samen met Harald Hovenkamp is hij eigenaar van Kaatje. Ook Robert-Jan Nijland en zijn chef Michel van der Kroft (’t Nonnetje) toonden zich verguld met de toetreding.

Peter Klosse en Gerrit Greveling

Tijdens de bijeenkomst in het Amstel-hotel stelde Beeren ook officieel zijn opvolgers voor. 'Wat ik de afgelopen vier jaar alleen gedaan heb, gaan nu twee mensen op zich nemen.’ Peter Klosse (De Echoput, Hoog Soeren) wordt directeur en Gerrit Greveling (Chalet Royal, Den Bosch) neemt de ceremoniële taken van het voorzitterschap op zich. Per 1 januari nemen beide heren het roer over van Beeren.

Afvallers

Naast nieuwe leden zijn er ook afvallers: Kasteel Wittem (Wittem), ’t Raethuys (Wateringen) en La Vilette (Rotterdam). Deze bedrijven zijn gesloten. Daarnaast is de Karpensdonkse Hoeve in Eindhoven per 1 januari lid-af. Eigenaresse Ingrid van Eeghem liet weten zich niet in de koers van de Alliance te kunnen vinden. Niven Kunz (voorheen chef bij 't Raethuys) trad eerder dit jaar toe met zijn nieuwe restaurant Niven in Rijswijk.