Nederlander neemt 5-sterren hotelresort Egypte over

Nederlander neemt 5-sterren hotelresort Egypte over

Serieondernemer Erwin Jager gaat het leegstaande 5-sterren City Hotel in Hurgharda Egypte overnemen. Zijn vastgoedbedrijf Barrows Investments neemt een belang van 100% in de hiervoor opgerichte ontwikkelingsmaatschappij in Cairo. De overnamesom is niet bekendgemaakt.

'De hotelbranche is een dynamische wereld en met de vele recente buitenlandse investeringen in de infrastructuur van Egypte is het nu de juiste tijd om in te stappen tegen gunstige voorwaarden. Banken zijn bereidwillig in het verstrekken van financieringen en de overheid verleent tevens haar medewerking aan nieuwe initiatieven', aldus Erwin Jager.

De bezettingsgraad is volgens Jager hoog in de hotels. Duikers komen er vanwege de koralen met haar uitzonderlijke vissen. Daarnaast trekken het klimaat, de centrale ligging en de cultuurhistorie ook veel bezoekers. Hurgharda heeft onlangs haar nieuwe airport terminal geopend zodat het meer reizigers kan ontvangen

Daarnaast meldt Jager van Barrows Investments dat de aankoop zorgt voor een verdere focus van de kernactiviteitenin de verdere ontwikkeling en uitbreiding van commerciële vastgoedprojecten. Op dit moment is het bedrijf in gesprek met drie exploitanten die interesse hebben getoond in dit project. De komende periode zal de exploitatieovereenkomst tot stand komen. Vervolgens kan het project worden afgerond op de eisen en wensen van de exploitant en kan gestart worden met de integratie van de hotelformule binnen het project.