'Hotel van de toekomst' CityHub wil internationaal uitrollen

'Hotel van de toekomst' CityHub wil internationaal uitrollen

Eigenaren Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg willen het concept van hun hotel CityHub in de Bellamystraat in Amsterdam Oud-West, internationaal gaan uitrollen. Het hotel opende op 30 oktober de deuren, 'maar we zijn nu al in acht steden in Europa aan het zoeken naar locaties', zegt Schuurkes.

Binnen zes jaar hoopt hij dat CityHub acht hotels telt. 'We horen toch wel in de grote steden thuis. We zijn het hotel van de toekomst.' De initiatiefnemers hebben Parijs bovenaan hun prioriteitenlijstje staan. 'Daar een locatie vinden is wel heel lastig.'

Gat dichten

De ondernemers willen met hun concept het gat dichten tussen hostels en hotels. 'Personen tussen de 25 en 35 vinden hotels in grote steden vaak te prijzig, maar voelen ook niet meer die behoefte om naar een hostel te gaan. Hier heb je wel je eigen kamer, de zogenoemde hubs, maar wel gedeelde douches.' CityHub combineert zo de privacy en het comfort van een hotel met het communitygevoel en de betaalbaarheid van een hostel.

CityHub

In een industriële loods van 600 m2  bevinden zich vijftig strak vormgegeven privé slaapunits genaamd ‘hubs’. Elke hub is uitgerust met een tweepersoonsbed, WiFi en te personaliseren mood lighting en muziek streaming systemen. Aan de hal met hubs grenst de CityHub ‘hangout’, waar reizigers elkaar kunnen ontmoeten en met behulp van een persoonlijk RFID polsbandje eigenhandig kunnen inchecken en de bar kunnen bedienen.

Binnenkort meer over hotel CityHub in Misset Horeca.