Gauchos serveert alleen nog kip met Beter Leven-ster

Gauchos serveert alleen nog kip met Beter Leven-ster

Restaurantketen Gauchos gaat als een van de eerste ketens in Nederland uitsluitend nog kippenvlees in hun gerechten verwerken met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de dierenbescherming. Hiermee bant de keten de plofkip volledig uit.

Restaurantketen Gauchos serveert sinds kort in alle vestigingen uitsluitend kip met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de dierenbescherming. Hiermee schrapt de keten plofkip van de kaart.

Dat meldt Wakker Dier. Volgens de dierenwelzijnsorganisatie is Gauchos met deze stap een voorloper. 'In te veel restaurants staat er nog wel plofkip op het menu. Terwijl consumenten vaak verwachten dat ze juist daar een kip krijgen die een beter leven heeft gehad', schrijft Wakker Dier in een persbericht.

Beter Leven

Gauchos heeft de plofkip in al zijn twaalf grillrestaurants van de kaart gehaald en vervangen door kip met één ster van het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Gauchos hanteert één hoofdgerecht met kip.

Voor kippenvlees dat met één ster van dit keurmerk is voorzien, geldt dat het van een langzaam groeiend ras afkomstig is, dat veel ruimte in de stal heeft gekregen. Deze keurmerk-kippen krijgen daarnaast daglicht en vers stro en graan.

Humphrey's

Eind 2015 stapte Humphrey’s als eerste Nederlandse restaurantketen over op een plofkipvrij menu. Deze keten gebruikt voor zijn kipgerechten voortaan alleen nog Nieuwe Standaardkip. Doel is op termijn kip met één ster van het Beter Leven-keurmerk te introduceren.

Wakker Dier is een campagne gestart om plofkip uit restaurants te bannen. Hierbij roept de organisatie consumenten op kritisch te zijn op kip in restaurants.

Gauchos staat met een omzet van 16,8 miljoen euro op plek 63 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.