CityHub opent ook hotel in Witte de Withstraat Rotterdam

CityHub opent ook hotel in Witte de Withstraat Rotterdam
CityHub Amsterdam - Foto: Diederik van der Laan

CityHub opent ook een vestiging in de Witte de Withstraat in Rotterdam. Plan is dat dit hotel met de futuristische kamers eind dit jaar de deuren opent. De tweede vestiging krijgt 126 slaapcabines. De Amsterdamse vestiging telt er 50.

'De belangrijkste vergunningen zijn binnen', laat mede-eigenaar Sem Schuurkes weten aan Misset Horeca. De verwachting is dat het hotel in november open kan. Ook voor CityHub Rotterdam wordt gebruik gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën. 'We gaan ook de app uitbreiden.' Net als bij CityHub Amsterdam is er in het hotel een city host aanwezig. ‘Dat zijn locals - in dit geval Rotterdammers - die vertellen wat er te doen is in de stad’, legt de ondernemer uit.

Digitaal inchecken

In hotel CityHub kan je digitaal inchecken, een drankje tappen met je elektronische polsbandje, bijkomen in je eigen ‘hub’ of de stad waarin CityHub is gevestigd ontdekken met hulp van een app en de city host. Doel van initiatiefnemers Sem Schuurkes en Pieter van Tilburg: 'Het gat dichten tussen een hostel en een hotel.' Gasten hebben ieder een eigen futuristische slaapunit, maar de douche- en toiletruimtes zijn wel gezamenlijk. ‘Je hebt er wel de privacy, maar ook de community’, aldus de initiatiefnemers.

CityHub app

Gasten krijgen tijdens hun verblijf ook exclusief toegang tot de CityHub app; een interactieve reisgids die tips voor activiteiten en evenementen verstrekt op basis van wat er die week in de stad te doen is. Reizigers kunnen bovendien realtime – terwijl ze door de stad struinen – suggesties vragen aan een city host. Die is 24 uur per dag in het hotel aanwezig.

Chatbox

De CityHub app biedt ook een chatbox, waarmee gasten met elkaar in contact kunnen komen en nieuw gevonden hotspots kunnen delen. Voor buitenlandse gasten is er een gratis dongel beschikbaar voor mobiel internet, zodat die geen roamingkosten kwijt zijn.

>>CityHub onderscheiden met World Wide Hospitality Award

Hubs

cityhub9De slaapunit kan nog het beste worden omschreven als een futuristische, maar ruime bedstee voor twee personen. Twee in elkaar gehaakte L-figuren, vormen samen één blok met twee slaapunits. In de hub is ruimte om je te verkleden en bagage te plaatsen. Voor het bed kan je staan, maar niet er op. De slaapunits zijn voorzien van een Ipod docking-station en sfeerverlichting die door de gast in iedere gewenste kleur kan worden veranderd.

Binnen zes jaar hopen de initiatiefnemers dat CityHub acht hotels telt. ‘We horen toch wel in de grote steden thuis. We zijn het hotel van de toekomst.’

>>‘Hotel van de toekomst’ CityHub wil internationaal uitrollen