Kaartverkoop Week van het Nederlandse Bier van start

Kaartverkoop Week van het Nederlandse Bier van start

Kaarten voor de Week van het Nederlandse Bier 2018 kunnen vanaf vandaag gekocht worden. De 8e editie vindt plaats van 24 mei tot en met 3 juni. In de Grote Kerk in Den Haag wordt de week afgetrapt met het driedaagse Nederlands Bierproeffestival. De rest van de week staat bol van de bieractiviteiten door het hele land.

Tijdens de Week van het Nederlandse Bier zetten de bierbrouwers, de horeca en de retail bier van eigen bodem in de spotlight. Dit wordt onder meer gedaan middels proeverijen, workshops, bierwandeltochten, bierdiners en -festivals door het hele land. Traditiegetrouw trapt Het Nederlands Bierproeffestival de week af. Van 24 tot en met 26 mei in de Grote Kerk in Den Haag. De week wordt afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen, 1 tot en met 3 juni.

Nederlands Bierproeffestival

Net zoals voorgaande jaren vindt het Nederlands Bierproeffestival plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Hier presenteren ruim 40 Nederlandse brouwerijen meer dan 200 verschillende bieren. Verder kunnen bezoekers diverse workshops volgen en staat de combinatie van bier en food centraal. Tijdens de opening op 24 mei wordt hier tevens het Beste Bier van Nederland 2018 bekendgemaakt.

Lees ook: Bloedbroeder van Kompaan beste bier van Nederland 2017

Week van het Nederlandse BierNederlandse Brouwerijdagen

Van 1 tot en met 3 juni wordt 'De Week' afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen. Belangstellenden krijgen een kijkje achter de schermen wanneer Nederlandse brouwerijen hun deuren openen.

Globaal programma
• 24 mei: Officiële opening van de Week van het Nederlands Bier + bekendmaking Beste Bier van Nederland 2018
• 24 mei t/m 26 mei: Nederlands Bierproeffestival in Den Haag
• 24 mei t/m 3 juni: meer dan 100 bier-activiteiten door het hele land
• 1 t/m 3 juni: Nederlandse Brouwerijdagen

Voor een overzicht van de activiteiten en kaartverkoop zie: www.weekvanhetnederlandsebier.nl.

Lees ook: Nederlandse biersector scoort

Activiteit organiseren?

Cafés, restaurants, brouwerijen, slijterijen en andere organisaties zorgen tijdens de Week van het Nederlandse Bier iedere dag voor diverse biergerelateerde activiteiten in het hele land. Van speciale bierdiners en – proeverijen tot quizen, workshops en bierwandelingen- en rondvaarten.

Organisaties en ondernemers die iets willen organiseren tijdens de Week van het Nederlandse Bier 2018 kunnen hun activiteit eenvoudig aanmelden via de website. Ze kunnen hiermee rekenen op extra promotie, een communicatie-toolkit en bijv. ondersteuning bij het organiseren van een bierproeverij.

Bruisende Nederlandse biercultuur

(C) Roel Dijkstra Fotografie / Foto: Fred Libochant den Haag / Fiona de Lange en Henri Reuchlin
Henri Reuchlin

Henri Reuchlin is voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: 'De afgelopen jaren is het aantal brouwerijen in Nederland flink gestegen, inmiddels zijn het er meer dan 500. Dat betekent ook dat er in ons land talloze biersoorten zijn. Het is prachtig om te zien hoe het ambacht van bier brouwen enorm leeft en er binnen het vak flink geïnnoveerd wordt.'

'Met de Week van het Nederlandse Bier vieren we die bruisende Nederlandse biersector en kan de consument al die mooie bieren ervaren. Dit jaar introduceren we tevens een aantal nieuwe elementen en beginnen we natuurlijk met de bekendmaking van het Beste Bier van Nederland.'

Bekijk ook het video-interview uit 2017: Henri Reuchlin over de Nederlandse Biercultuur

Stichting Week van het Nederlandse bier

De Week van het Nederlandse Bier is een initiatief van Stichting Week van het Nederlandse Bier. In de stichting heeft de Nederlandse biersector zicht verenigd met als doel het bier van eigen bodem te promoten en Nederland kennis te laten maken met de diversiteit van bier.

In de Stichting Week van het Nederlandse Bier zitten afgevaardigden van: Nederlandse Brouwers, Craft, Alliantie van Bier Tapperijen, Mitra Slijterijen, Bier&cO, Bierburo, Birdy Publishing / Bier! magazine en Bier Consumenten vereniging PINT.