Debuut: Colonie in Houten wordt Kees Eten & Drinken

Debuut: Colonie in Houten wordt Kees Eten & Drinken

De Colonie in Houten gaat sluiten en heropent later dit jaar als Kees Eten en Drinken. Op 19 mei gaat de historische boerderij van de Colonie dicht voor een grote verbouwing. In oktober 2018 heropent het horecabedrijf van Debuut.

De formule Kees Eten & Drinken bestaat al twee jaar in Poortugaal, vlakbij Rotterdam. Debuut  horeca heeft nog een Colonie in Breda en één in ’s Graveland. De Colonie in Utrecht is al omgebouwd tot een Stan & Co. 

De monumentale boerderij in Houten wordt met respect voor het verleden verbouwt tot een uniek horecaconcept voor de regio Utrecht waar het monumentale karakter van de boerderij goed tot zijn recht komt, aldus Debuut in haar nieuwsbrief.

Ze stellen Kees voor als een mondiaal horecaconcept dat vasthoud aan lokale roots. ‘De koks van Kees  in Houten werken met een Josper grill en een authentieke pizza oven maar serveren ook graag een kipspies en vegetarische gerechten. Kees eten & drinken is straks dé ontmoetingsplek voor families, gezinnen en de zakelijke markt in Houten voor een goed gesprek, koffie, lunch, diner en natuurlijk een borrel.

Kees Houten beschikt straks over moderne vergaderfaciliteiten, ruime gratis parkeergelegenheid en laadstations voor elektrische auto’s.

Andere concepten van Debuut zijn Stan & Co (Arnhem, Utrecht en Zeist), Boat House (Almere), Popocatepetl, Usine, De Vooruitgang, Waag (Leiden) en Olivier.

Debuut horeca naar Amsterdam

Achter de schermen werkt Debuut horeca aan haar eerste locatie in Amsterdam Deze gaat in 2019 open. Het nieuwe all day concept komt in de oude beurszaal van de voormalige Diamantbeurs aan het Weesperplein, dat wordt verbouwd tot Capital C.

Het nieuwe restaurant in Amsterdam wordt ruim 500 m² groot en is verdeeld over twee etages. Net als in de rest van het pand gaat ook op deze plek een bijzondere kunstinstallatie onderdeel uitmaken van het interieur. Debuutverzorgt tevens alle food & beverage van de events in het gebouw. Daarnaast worden er meerdere ruimtes in het pand gecreëerd voor private dining, die worden ingericht door topdesigners.

Debuut staat in de Misset Horeca Top 100 van grootste bedrijven en merken op de 42 ste plaats. De omzet die het bedrijf behaalde bedroeg 40,5 miljoen euro met 25 vestigingen. Directielid Fred Bus: ‘Horeca is emotie, maar groeien doe je met het verstand. Het economische klimaat maakt hongerig naar groei, maar nee zeggen tegen kansen, hoort daar ook bij.’