Van Duijnen profileert zich met duurzaamheid

Van Duijnen profileert zich met duurzaamheid
Paul Kragten

Van Duijnen, leverancier van koffievoorzieningen voor op het werk en tapautomatisering en koelsystemen voor de horeca, heeft zich onder leiding van eigenaar Paul Kragten ontwikkeld tot een organisatie met sterke nadruk op duurzaamheid.

De plannen voor de toekomst van het 75-jaar oude bedrijf tonen een grote behoefte voor het verder doorvoeren van duurzaamheid en het tegengaan van verspilling, onder het mom: duurzaamheid is geen marketing tool, maar een permission to play. 'Als ondernemer kun je niet toekijken hoe vitale delen van onze leefomgeving, de aarde, verloren dreigen te gaan. Je moet initiatief nemen en je medewerkers stimuleren. We willen een voorbeeld zijn voor klanten, met waterbesparende tapconcepten, energiezuinige koelinstallaties, CO2 neutraal gebrande koffie en het recyclen van verouderde koffiemachines. Onze buitendienst rijdt met een slim fleet managementsysteem waarmee tot 17% minder brandstof (= 32.000 liter diesel) wordt verbruikt. Eind 2018 zijn zeven van 10 auto’s vol elektrisch. En dankzij een samenwerkingsproject op West-Sumatra wordt alle CO2-uitstoot die Van Duijnen produceert, sinds twee jaar gecompenseerd', aldus directeur Paul Kragten.

Duurzame installaties

Het streven is om in de nabije toekomst niet langer drankenmachines (koffie, bier, thee etc.) of koelinstallaties te verkopen, maar over te stappen naar getapte kopjes koffie en/of getapte biertjes met een schenkrem. Op die manier kunnen we, samen met de klant, de meest duurzame installaties neerzetten. De installaties houden precies bij hoeveel er geschonken wordt en zo ga je onnodige verspilling (tapverlies) uit de weg. Het is efficiënt, duurzaam én klantgericht. Van Duijnen heeft als doel om in de toekomst onnodige verspilling in de horeca te reduceren.

Van Duijnen Horeca Service is marktleider in Nederland op het gebied van dranktechnische installaties en tapautomatisering voor de horeca. Het assortiment omvat o.a. tapinstallaties (voor bier, wijn, gedistilleerd en frisdrank), biertanks, koeltechniek en tapautomatisering. Van Duijnen biedt professionele horecaondernemers een totaalpakket van producten en diensten waarmee zij maximaal rendement uit hun bar kunnen halen.