GaultMillau 'Wijnkaart van het jaar 2019': Bottles in Sas van Gent

GaultMillau 'Wijnkaart van het jaar 2019': Bottles in Sas van Gent

Restaurant Bottles uit het Zeeuwse Sas van Gent heeft maandag 3 december, tijdens de lancering van GaultMillau 2019, de award 'Wijnkaart van het jaar' ontvangen. Vinoloog Jens Hoogstad wordt door GaultMillau omschreven als een wandelende wijnencyclopedie.

GaultMillau: 'Bottles is een internationaal begrip bij de wijnliefhebbers. Jens enthousiasme werkt aanstekelijk en zijn kennis over een van de meest bijzondere wijncollecties van de lage landen is enorm.'Hij neemt gasten graag mee in zijn inloop klimaatkast of beter nog, naar zijn kelder waar duizenden flessen liggen te wachten op een gegadigde. Gasten kiezen er een fles en de keuken kookt er iets bij.

Restaurant Bottles telt 14,5 van de in totaal 20 GaultMillau punten. Bottles omschrijft haar restaurant op de website zelf als:  'fine wining & dining op topniveau.' Naast de verfijnde menukaart heeft restaurant Bottles ook een van de meest uitgebreide wijnkaart ter wereld. '30.000 flessen op voorraad', vertelt de vinoloog vanaf het podium.

Over GaultMillau 2019

Op maandagmiddag 3 december 2018 werd de nieuwe GaultMillau restaurantgids 2019 gelanceerd. De top van de Nederlandse gastronomie kwam samen om dit te vieren in De Kromhouthal in Amsterdam. Ook werden de 15 GaultMillau awards uitgereikt aan de beste restaurants en culinaire persoonlijkheden voor het jaar 2019. De award voor Chef van het jaar ging naar Onno Kokmeijer van Ciel Bleu in Amsterdam. De jonge topchef van het jaar is Jim de Jong van Restaurant De Jong in Rotterdam.

GaultMillau publiceert sinds 2003 jaarlijks een culinaire restaurantgids over Nederland. Onafhankelijke, professionele inspecteurs bezoeken de restaurants anoniem en beoordelen die op een schaal van 1-20. Restaurants die 12 punten of hoger scoren, worden geselecteerd voor de gids. De kwaliteit op het bord is hierbij leidend. Alle in de gids gepubliceerde restaurants zijn tevens vindbaar online op www.gault-millau.nl  en op de gratis Gault&Millau App. GaultMillau publiceerde de eerste gids in Frankrijk in 1969 als tegenreactie op de toen heersende culinaire consensus. Inmiddels is GaultMillau wereldwijd actief in 18 landen. Naast publicatie van (gepersonaliseerde) culinaire restaurantgidsen en specials, organiseert GaultMillau ook culinaire events.

Bekijk hier de Absolute Top van GaultMillau 2019>