80 bierbrouwers op Multi Bier Xperience in Helmond

80 bierbrouwers op Multi Bier Xperience in Helmond
https://www.multibierxperience.nl

Multi Bier in Helmond organiseert zondag 24 en maandag 25 maart 2019 de tweede editie van de Multi Bier Xperience. Tachtig (inter)nationale brouwerijen onder één dak presenteren honderden speciaalbieren en diverse workshops en proeverijen tijdens dit bierevenement dat gratis toegankelijk is voor ondernemers en professionals in de drankenbranche.

'We zetten letterlijk onze deuren wagenwijd open', licht directeur Patrick Smits toe. 'We laten onze gasten op een verrassende wijze kennismaken met ons bedrijf. Midden in ons 10.000 m2-tellende magazijn met speciaalbieren presenteren zich talloze brouwerijen. Van Nederlandse bierbrouwers tot aan craftbrouwers uit onder meer Estland, Spanje, Denemarken en Oostenrijk.

Workshops en proeverijen

Multi Bier zegt voor deze twee dagen ook entertainment en educatie te willen bieden. Smits: 'We organiseren bijvoorbeeld een inpakcursus voor slijterijen, waarbij ze de kunst van het inpakken leren. Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan gratis workshops onder leiding van biersommeliers Arvid Bergström en Frank Wouters. Zij gaan samen met de deelnemers aan de slag om op een praktische en interactieve manier bijzondere smaakcombinaties te ontdekken en hun bierkennis te ontwikkelen.'

3500 bieren

Het bierlandschap is de afgelopen jaren flink veranderd. Brouwers zijn hierop in gaan spelen met een breder aanbod in kleinere volumes. Voor Multi Bier leidde dat tot een verbreding van het assortiment. Smits: 'In drie jaar tijd hebben we ons assortiment meer dan verdubbeld van 1500 naar 3500 verschillende soorten speciaalbieren', aldus Smits.

De Multi Bier Xperience vindt plaats op zondag 24 en maandag 25 maart bij Multi Bier in Helmond. Het speciaalbierevenement is gratis toegankelijk voor ondernemers en professionals.