Gare du Sud wordt Carrousel, restaurant met wisselend concept en eigenaren

Gare du Sud wordt Carrousel, restaurant met wisselend concept en eigenaren

Voor het pand van Gare du Sud aan de Oosterkade in Utrecht passeerden meerdere ideeën de revue. Nu is de kogel door de kerk. Vanaf mei heropent Gare du Sud als 'Carrousel', een pop-up restaurant met wisselend concept, eigenaar en keukenteam.

Oud-Utrechtse chef-kok Edwin Severijn bijt het spits af. In mei en juni dit jaar maakt Severij een comeback naar de Utrechtse horeca en zwaait hij de scepter bij Carrousel. In mei en juni is Severijns de eigenaar, maar dit kan voor juli of augustus dus weer iemand anders zijn. Heb je ook een idee, of droom voor een restaurant en zou je willen testen of het werkt?  Het idee is dat Carrousel een locatie wordt waar iedereen met een horeca-ambitie aan de slag kan. 'Een creatieve oefentuin', noemt horecaondernemer Joris Visser het. Mensen met ideeën kunnen zich daarvoor aanmelden.

Carrousel

Gare du Sud maakt plaats voor Carrousel. Aanvankelijk was Jeroen Robberegt executive chef bij Gare du Sud. De SVH Meesterkok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant Karel V, waar hij een Michelinster verdiende. Jeroen Robberegt is nu executive chef van het Pulitzer in Amsterdam.