Pelle's pakt door en stijgt naar 3 in Terras Top 100 2019

Pelle's pakt door en stijgt naar 3 in Terras Top 100 2019
Vlnr. Roy Spekhorst, Wendy Amweg en bedrijfsleider Floris Lubbers. (c) Foto's: Marcel van Hoorn.

Pelle's Eten & Drinken is op de derde plek geëindigd van de Terras Top 100 2019. De onderneming uit het Overijsselse Deurningen weet daarmee, evenals in 2018 een top-notering te behalen.

De derde plek voor Pelle's Eten & Drinken is ook een prijs voor continuïteit en ondernemerschap. Jonge eigenaren Roy Spekhorst en Wendy Amweg timmeren al jaren aan de weg en Pelle's vaart daar wel bij.

En na de zesde plek van vorig jaar is daar nu het welverdiende brons. De hoofdjury bezocht Pelle's voor het tweede jaar op rij en was benieuwd naar de progressie die het bedrijf gemaakt heeft. Die was er en dat levert een mooie drie plaatsen stijging op. Ten eerste was daar de uitbreiding van het terras, dat voor het leegstaande pand naast Pelle's staat. De kans dat die zaak op niet al te lange termijn bij de onderneming getrokken wordt, lijkt logisch.

170619, Deurningen: Misset Horeca Terras Top 100, Pelle's Eten en Drinken. Foto: Marcel van Hoorn.

Ondernemen voor gevorderden

Maar ook de onderneming zelf maakt goeie progressie door. Bewuste keuzes, trainingen, personeelsbeleid; het is een indrukwekkend geheel. Het terras, toch van doorslaggevende betekenis in de Terras Top 100, gooit daarbij hoge ogen. Als de zaak open is staat het terras uit. Het niveau van gastvrijheid: 'Dat maak je niet vaak mee', aldus een vakjurylid.

De opmars van Pelle's is een prestatie van formaat. Roy Spekhorst, Wendy Amweg en het hele team bedrijven horeca op het hoogtste niveau.


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.