Gevangenis Schutterswei in Alkmaar wordt hotel

Gevangenis Schutterswei in Alkmaar wordt hotel

De voormalige gevangenis Schutterswei in Alkmaar wordt een gevangenis met 102 kamers. Hotels by Sheetz wordt vanaf april 2020 de exploitant van het hotel. Een definitieve naam voor het hotel is er nog niet.

Hotels By Sheetz werkt samen met GTP Vastgoed, de (her)ontwikkelaar van het gebouw. Jerry Breg van GTP Vastgoed: ‘We zijn trots dat we na zoveel jaren energie volop bezig zijn met de verbouwing van dit prachtige, unieke gebouw met karakter, verhalen, bijzondere voormalige ‘gasten’ en historie sinds 1884.’

Bij de herbestemming van de voormalige gevangenis zijn vooral lokale bedrijven betrokken. Zo is het ontwerp van architect KDRA uit Alkmaar en zal de verbouwing worden uitgevoerd door Bouwbedrijf Bolten en INCO Installaties.

In het ontwerp komen de historie als gevangenis en het karakter van het gebouw met een knipoog terug in de vele details. Het hotel krijgt de beschikking over 102 luxe kamers en suites, bar-restaurants, terrassen, diverse ruime vergaderzalen en een expositie-/feestruimte tot 375 gasten.

Het hotel, waarvan de komst in 2016 al werd aangekondigd, is niet alleen voor hotelgasten, maar moet ook een stads- en regiofunctie voor feesten, bruiloften, bedrijfspresentaties en vergaderingen krijgen. Voor het hotel is nog geen definitieve naam gekozen.

'Hotels in gevangenissen doen het veelbelovend’, laat Hotels by Sheetz weten. ‘Dat zien we ook in Almelo waar we sinds 2018 eigenaar zijn van het Huis van Bewaring. Naar verwachting gaat het hotel in Alkmaar 65 nieuwe arbeidsplaatsen generen op allerlei gebieden, waaronder schoonmaak, bediening, receptie, keuken, etc.’

Hotels by Sheetz bestaat sinds eind 2014. Op dit moment heeft Hotels By Sheetz hotels in Almelo, Boekelo, en Burgh Haamstede.