François Geurds van FG** kookt voor dak- en thuislozen

François Geurds van FG** kookt voor dak- en thuislozen

Tweesterrenchef François Geurds trakteert deze maand dak- en thuislozen op een voedzame lunch bij FG Food Labs aan de Katshoek 41 Rotterdam. Alle mensen die om wat voor reden dan ook op straat leven mogen bij hem aanschuiven.

'De dagen worden korter en korter, kouder en kouder. We verkeren in de luxepositie dat we de verwarming een standje hoger kunnen zetten in onze restaurants. De gure wind heeft op ons en op onze gasten geen grip. Maar hoe anders is het voor hen die minderbedeeld zijn? Voor hen die door misstappen in het verleden of door een ongelukkige samenloop van omstandigheden dakloos zijn geraakt?', zo schrijft het tweesterrenrestaurant op social media. 'Dat geborgen, knusse gevoel, dat zijn zij volledig kwijt. Dat gelukzalige gevoel dat iemand voor ze kookt, dat ze zich even kunnen opwarmen aan een verse soep. Dat gevoel verdienen zij net als ieder ander, al is het maar voor één dag.'

Lunch bij FG Food Labs

Om deze reden trakteert de Rotterdamse tweesterrenchef François Geurds hen die om welke reden dan ook op straat leven deze maand op een voedzame lunch bij FG Food Labs aan de Katshoek 41 Rotterdam. Alle dak- en thuislozen uit deze regio mogen bij hem aanschuiven.

Francois Geurds

Kooksessie

François Geurds heeft deze vrijwillige kooksessie opgezet omdat hij vindt dat er vaker stilgestaan mag worden in Nederland bij hen voor wie de deuren doorgaans gesloten blijven. Mensen die graag plaats willen nemen aan tafel kunnen de datum en het tijdstip opvragen marketing@fgrestaurant.nl.

Op social media wordt enthousiast gereageerd op het initiatief. 'Fantastisch, als jullie hulp nodig hebben, stuur me pm, dan kom ik helpen', schrijft iemand. 'Geweldig, er zouden meer moeten volgen.' 'Prachtig initiatief!', schrijft een ander.