Ook Hertog Jan komt met alcoholvrij bier

Ook Hertog Jan komt met alcoholvrij bier

Bierbrouwer Hertog Jan lanceert per direct een nieuw bier in zijn portfolio, Hertog Jan 0.0. 'We kregen steeds vaker de vraag waarom wij geen alcoholvrij bier hadden. We hebben de tijd nodig gehad om een smaakvol alcoholvrij bier te ontwikkelen.'

Meesterbrouwer Gerard van den Broek is trots op zijn nieuwste aanwinst, de Hertog Jan 0.0.

'De methoden om alcoholvrij bier te brouwen veranderen snel. Het is een ontwikkeling van de toekomst. De vraag vanuit bierdrinkers kwam steeds vaker waarom Hertog Jan niet met een 0.0 op de markt kwam. Voor ons staat smaak bovenaan, dus we hebben tijd nodig gehad om een smaakvol alcoholvrij bier te ontwikkelen.'

Brouwen van Hertog Jan 0.0

Alcoholvrij bier kan op verschillende wijzen worden gebrouwen. De meest gebruikte methode is het bier volledig te brouwen en de alcohol er vervolgens weer uit te halen. Zo blijft het meeste van de smaak van het bier behouden.

'80% van de smaak wordt bepaald door het aroma. We hebben er bij Hertog Jan daarom hard aan gewerkt om naderhand een smaakvol aroma en een tikkeltje bitterheid aan het bier terug te geven. Dit is een ingewikkeld en complex proces dat tijd nodig had', aldus Van den Broek.

Verkrijgbaarheid in de horeca

Hertog Jan 0.0 is vanaf nu verkrijgbaar in de horecazaken van het Hertog Jan Genootschap. Binnen enkele weken volgen ook de rest van de horecazaken in heel Nederland.