Fuze Tea zet nieuwe standaard met getrokken thee

Fuze Tea zet nieuwe standaard met getrokken thee

Fuze Tea heeft sinds de introductie op de markt het ijstheesegment op zijn kop gezet. Het ijstheemerk is eerder al uitgeroepen tot de grootste introductie van de afgelopen vijf jaar en blijft innoveren. Alle varianten worden vanaf nu gemaakt van getrokken thee, in plaats van gedroogd thee-extract. Fuze Tea zet hiermee de nieuwe standaard binnen de ijstheecategorie. Daarnaast worden alle plastic flessen van het merk voortaan gemaakt van 100% gerecycled plastic.

Een nieuw recept van getrokken thee in plaats van gedroogd thee-extract maakt Fuze Tea nog onderscheidender dan dat het al was. Met de nieuwe receptuur krijgt de ijsthee een natuurlijkere uitstraling, met behoud van de vertrouwde smaak. Op de verpakking is een duidelijke verwijzing te vinden naar de getrokken thee: ‘made from tea leaves’ om deze innovatie te benadrukken. Met de getrokken theeformule als nieuwe standaard zet Fuze Tea een volgende stap in de ijstheecategorie.

Met Fuze Tea bied je jouw gasten een ijsthee zoals zij die nog nooit hebben geproefd. De combinatie van getrokken thee en onverwachte fusie smaken zoals Fuze Tea Mango Chamomille en Fuze Tea Peach Hibiscus maken het een bijzonder verfrissend drankje, waarmee jij jezelf kunt onderscheiden. Bovendien is het calorie-arm, gemaakt van duurzaam geteelde thee en is de verpakking volledig recyclebaar.

Flessen van 100% gerecycled plastic

Naast de nieuwe receptuur zet Fuze Tea grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Alle PET-flessen van Fuze Tea worden voortaan gemaakt van 100 procent gerecycled plastic (rPET). Dat betekent een besparing van ruim een half miljoen kilo aan nieuw plastic en ongeveer 40 procent minder CO2-uitstoot. Alle verpakkingen zijn en blijven volledig recyclebaar, dus ook het label en de dop. De van origine groene PET-flessen, van de Green Tea varianten, zijn vanaf nu transparant van kleur om de verwerking tot nieuwe flessen te vergemakkelijken.

Fuze Tea is ook voorzien van het Rainforest Alliance keurmerk. Dat staat voor de arbeidsomstandigheden, milieu en natuurbehoud van gebieden waar regenwoud groeit. Rainforest Alliance beschermt ecosystemen en de mensen en dieren die daarvan afhankelijk zijn.

Stapelbaar horecaglas

Met de komst van Fuze Tea werd ook het nieuwe horecaglas geïntroduceerd. Een stapelbaar glas met een premium uitstraling. Het Fuze Tea glas biedt meer dan genoeg ruimte voor garnering en een roestvrijstalen stirrer. Qua inhoudsmaat past het glas bij de horecafles, postmix als grootverpakking. Bijzonder is de uitsparing voor de ringvinger in de bodem van het glas, wat de ideale plek is om de warmte van de hand over te dragen aan de bodem van het glas. Hierdoor minimaliseert de hoeveelheid smeltwater.

In 2018 is Fuze Tea ook direct gestart met de introductie van een roestvrijstalen stirrer. Deze kan steeds opnieuw worden hergebruikt bij de perfect serve. Met een oplossing voor elke gast: een deel van de gasten wil graag roeren en het andere deel wil graag de garnering stampen om meer smaak toe te voegen.

Fuze Tea op jouw terras

Fuze Tea is inmiddels op meer dan 25.000 out-of-home locaties verkrijgbaar. Na twee jaar is de naamsbekendheid gegroeid tot 75 procent binnen de doelgroep 20-29 jaar en is de frisdrank bekroond met verschillende prijzen en uitgeroepen tot de grootste introductie van de afgelopen vijf jaar binnen de FMCG.

Dit artikel is gesponsord door Fuze Tea.