Johnnie Walker schenkt bartenders 500 euro

Johnnie Walker schenkt bartenders 500 euro

Johnnie Walker wil bartenders een hart onder de riem steken door middel van een gift van 500 euro. Het totaalbedrag van alle giften is 500.000 euro ter ondersteuning van bars en horecazaken in België en Nederland, die getroffen zijn door de huidige covid-19-crisis.

De producent van Scotch Whisky maakt 500.000 euro vrij voor horecaondernemingen en zorgt voor gratis toegang tot de onlinecursussen van de Diageo Bar Academy. Deelnamevoorwaarden zijn hier beschikbaar. Deze acties van Johnnie Walker volgen op de reeks initiatieven die moederbedrijf Diageo lanceert om de horeca-industrie door deze moeilijke tijd heen te helpen.

Het is nu de tijd om iets terug te doen

Dan Hamilton, managing director Diageo Northern Europe: ‘200 jaar geleden, toen John Walker in moeilijke tijden belandde na de dood van zijn vader, verzamelde zijn landelijke Schotse gemeenschap zich om hem heen. Het is nu, meer dan ooit, van vitaal belang om hen te helpen die al jarenlang samen met ons zijn.’

Johnnie Walker 4

Bartenders ondersteunen

Hamilton: ‘Wat we vandaag aankondigen, is een eerste stap in onze inspanning om zoveel mogelijk mensen in het vak te ondersteunen. We erkennen dat, tijdens deze ongekende crisis, heel wat mensen in België en Nederland te maken zullen krijgen met extreme economische problemen, ook in de horeca. We zijn vastbesloten om ervoor te zorgen dat we samen een positieve toekomst tegemoet kunnen zien.’

Gratis onlinecursus voor iedereen

Het moederbedrijf van Johnnie Walker, Diageo, moedigt de gemeenschap ook aan om gebruik te maken van hun gratis online Diageo Bar Academy Training Course via Diageobaracademy.com. De onlinecursus is open voor iedereen die werkzaam is in de drankensector en bestaat uit modules zoals 'Training' en 'Welzijn'. Deze lesonderdelen geven praktisch en ondersteunend advies, en kunnen helpen om rustige periodes te managen.