Drink en Eetlokaal De Straatweg: podium voor Utrechtse ondernemers

Drink en Eetlokaal De Straatweg: podium voor Utrechtse ondernemers
(c) Loes van Impelen

Drink en Eetlokaal De Straatweg, dat in februari haar deuren moet openen in Utrecht, moet een horecalocatie worden voor de buurt en flexwerkers. Maar vooral ook een plek waarin zo veel mogelijk een podium wordt gegeven aan Utrechtse ondernemers.

Zo wordt De Straatweg onder meer het eerste café waar alleen maar Utrechtse bieren op de kaart staan.

Initiatiefnemers Rens en Jessica Hansen zeggen trots te zijn trots Utrecht en op hun wijk. Dit wil het duo laten terugkomen in het concept.

Naast dat Drink en Eetlokaal De Straatweg het eerste café wordt waar alleen maar Utrechtse bieren worden geschonken, wordt er met nog veel meer lokale producten gewerkt.

Onder meer een borrelplank van Familie van Rijk en de sneeuwballen van Bakkerij Boonzaaier uit Ondiep. Het café wordt ingericht door &Meer, ook gevestigd op de Amsterdamsestraatweg.

Crowdfunding voor De Straatweg'

Ronald van de Streek van Brouwerij VandeStreek: 'Erg gaaf dat Rens en Jessica ervoor kiezen om alleen maar bier dat gebrouwen is in Utrecht te gaan schenken.

De crowdfunding van €200.000 is al ruim over de helft”

Dit is uniek voor onze stad en het zorgt voor een ongekend grote Utrechtse bierkaart, die precies de verscheidenheid van alle Utrechtse brouwers laat zien.'

De Straatweg wordt een plek voor Utrechters, door Utrechters. Niet alleen in de vorm dat lokale ondernemers een podium krijgen, maar ook dat de Utrechter zelf bij kan dragen aan de realisatie van de nieuwe horeca-hotspot.

Voor een gedeelte van de investering zijn Rens en Jessica een crowdfundingcampagne gestart via CrowdAboutNow. Er is al meer dan €117.000 opgehaald, maar om daadwerkelijk te kunnen starten is er minimaal €200.000 nodig.

Geïnteresseerden kunnen het plan bekijken of investeren via www.destraatweg.nl.