Op het Zwitsalterrein in Apeldoorn opende begin juli het eerste dessert only restaurant van Nederland. Het pop-up concept was echter binnen een paar uur volledig volgeboekt. Daarom krijgt The Dessertclub nu een vervolg: Chapter Two.
Toppatissier Bart de Gans (winnaar lekkerste bonbon 2012) en Maurits van der Vooren (voormalig chef van sterrenrestaurant Latour) zijn volop bezig met het ontwikkelen van een nieuw dessert-only menu.
'We gaan de mensen opnieuw verrassen en verwonderen met een compleet nieuwe ervaring in een nieuwe setting', aldus Bart. Het concept bestond nog niet in Nederland, maar heeft zich eerder al bewezen in New York, Berlijn en op Bali.
Na het succes van afgelopen zomer experimenteert het team momenteel met smaken, kleuren en geuren. Het nieuwe menu wordt binnenkort gepresenteerd.
The Dessertclub: 'Geen avond vol suiker'
Bart de Gans: 'De desserts zijn lang niet alleen maar zoet, maar bevatten ook voldoende hartige elementen. Er wordt een juiste balans gecreëerd door de avond heen. We maken in de gerechten zoveel mogelijk gebruik van natuurlijke suikers en zoetstoffen uit de pure ingrediënten. Hierdoor voorkomen we een suikerbom.'
De zomereditie was binnen enkele uren uitverkocht. Ook Chaptor Two is erg populair gebleken. De maanden oktober en november zijn inmiddels volledig volgeboekt.
In de maand december zal Kerst centraal staan in een speciale Winter Wonderland editie. Hoe dit er precies uit gaat zien wordt nog even geheim gehouden. De verkoop voor januari is zojuist geopend.
Als gast kun je in Chapter Two voor € 69,50 zeven gangen eten, eventueel uit te breiden met een wijn- of cocktailpairing.