Zuthpense Bokbierdag organiseert thuiseditie met bokbierkrat

Zuthpense Bokbierdag organiseert thuiseditie met bokbierkrat

De 24e editie van de Bokbierdag Zutphen kan geen doorgang vinden. Althans, niet in de versie zoals in de afgelopen jaren, met duizenden liefhebbers bij elkaar in de Hanzestad. De organisatie heeft dit jaar daarom een 'thuiseditie' in het leven geroepen.

De duizenden bockbierdrinkers die in 2019 in Zutphen samenkwamen, zullen er dit jaar niet zijn.

Maar dat er als vanouds van bockbier gedronken moest worden, was de organisatie van de Nationale Bokbierdag helder. Onder het motto 'als de bezoekers niet naar de Bokbierdag kunnen komen, dan moet de Bokbierdag maar naar hen toe komen' is er nagedacht over een thuiseditie.

Het brainstormen over deze aangepaste dag heeft geresulteerd in een houten bierkrat met 24 verschillende soorten bokbier.

Van grote brouwerijen als Grolsch tot kleinere lokale brouwers als Chamaven en Cambrinus; veel deelnemers hebben hier hun steentje aan bijgedragen.

Zo kunnen de vaste bezoekers van de Bokbierdag thuis in het gezelschap van vrienden en familie toch verschillende soorten bockbier proeven.

Het krat zal in beperkte oplage aangeboden worden en kan besteld worden op Bokbierkrat.nl.

Nationale bokbierdag

Na deze speciale editie van de Nationale Bokbierdag zegt de organisatie dat het hoopt volgend jaar de draad weer op te kuknnen pakken en in oktober 2021 het 25-jarig jubileum groots te kunnen vieren.