Jacob Jan Boerma opent nieuw restaurant Fine Fleur in Antwerpen

Jacob Jan Boerma opent nieuw restaurant Fine Fleur in Antwerpen
Jacob Jan Boerma (l) en Thomas Diepersloot.

Jacob Jan Boerma en Thomas Diepersloot (Restaurant Voltaire*) openen in de loop van 2021 restaurant Fine Fleur in Antwerpen. De nieuwe zaak van de voormalig driesterrenchef komt in het nieuw te openen vijf sterren superior hotel: Botanic Sanctuary Antwerp.

'De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe projecten op mij afgekomen. Ik vind het een mooie stap om in Antwerpen, een stad waar gastronomie booming is, een restaurant te mogen openen', aldus Jacob Jan Boerma. 'Met Le Pristine in de straat en nog een driesterrenchef in het hotel, wordt het de langste sterrenstraat van België', zegt Boerma lachend.

Eind 2019 besloot hij na 17,5 jaar zijn driesterrenrestaurant De Leest te sluiten. Dit jaar zit Boerma exact 30 jaar in het vak.

Het nieuwe restaurant is zijn eerste stap in België en zal, zo zegt hij, geen 2.0. versie worden van De Leest. 'In dit nieuwe avontuur, ga ik samenwerken met Thomas Diepersloot, chef van Restaurant Voltaire.

Hij wordt voor 50 procent mede-eigenaar en heeft de dagelijkse verantwoording. Mijn typische stijl - het gebruik van diverse zuren, citrus elementen en wereldwijde specerijen – blijft ook hier aanwezig.'

Thomas Diepersloot: 'Stiekeme jongensdroom'

Ondanks de wereldwijde problemen met corona kijken Boerma en Diepersloot er naar uit om dit nieuwe avontuur aan te gaan.

Thomas Diepersloot: 'Ik werk nu vier jaar bij Hotel Parc Broekhuizen en heb het zien groeien tot waar het vandaag staat. In al die jaren heb ik, met Chef Jacob Jan Boerma in een adviserende rol, veel mooie dingen mogen meemaken. 'Eén daarvan is ‘Chefs at the Parc’ die onder zijn enthousiasme het hotel een mooi internationaal gezicht heeft gegeven.

restaurant Voltaire, Thomas Diepersloot, Robert Poel, Jacob Jan Boerma
Thomas Diepersloot. en Robert Poel in Restaurant Voltaire.
(c) Jan Willem Schouten

Toen hij mij vroeg of ik interesse heb voor een bijzonder project in België, was er voor mij geen enkele twijfel om hier ‘ja’ op te zeggen. Het is stiekem een jongensdroom om toch iets voor mijzelf te beginnen. Daar komt nog bij dat Antwerpen lonkt.

Botanic Sanctuary Antwerp is een vijfsterrenhotel. Een historisch gebouw, dat ooit als ziekenhuis heeft gediend en in 2021 zijn functie als hotel gaat krijgen. Het gebouw bestaat uit diverse aaneengeschakelde panden, ligt in het hartje van Antwerpen. Het krijgt 109 hotelkamers, een congrescentrum en een spa.