Deze tien hotello's zijn in de race voor titel Hotello of the Year 2021

Deze tien hotello's zijn in de race voor titel Hotello of the Year 2021

Uit ruim 50 inzendingen heeft de selectiecommissie van de jaarlijkse verkiezing Hotello of the Year de tien kandidaten aangewezen die kans maken op de titel Hotello of the Year 2021. Deze tien gaan de strijd aan, de winnaar wordt in januari bekendgemaakt.

Hotello of the Year is de jaarlijkse verkiezing voor hotello’s van een erkende Hoge Hotelschool opleiding in Nederland. Ieder jaar reikt HotelloTOP deze prijs uit aan dé Hotello die onderscheidend heeft gepresteerd het afgelopen jaar binnen of buiten de gastvrijheidsbranche.

De Hotello of the Year onderscheidt zich via de kernwaarden: gastvrij, optimistisch, energiek, sociaal vaardig, inventief en pragmatisch, ambitieus en met een grote werklust. Bovendien heeft deze persoon in 2020 onderscheidend gepresteerd en draagt met trots de naam Hotello uit.

Vanuit 53 genomineerden heeft de selectiecommissie een top-10 gekozen. In alfabetische volgorde zijn dat:

  1. Colin Westerwoudt (HTH ‘03) - Tippr
  2. Femke Riel (HMSM ‘98) - Buddyhuis, HetWerkVan
  3. Gijs Hendrikx (HMSM ’09) - Hendrikx Hospitality Group
  4. Ilona van Rooij (BUAS ‘12) - DoubleTree by Hilton Amsterdam CS
  5. Job Hoefs (HTH ‘09) - Yellowstone Horeca, WizzFlix, Horecanerd
  6. John van Doorn (BUAS ‘18) - Boutique Hotel Lytel Blue
  7. Juliette Zwaan (SHMS ‘09) - In A Better World
  8. Maarten Vooijs (HTH ‘08) - The Hospitalitist
  9. Paul Swieringa (SHMS ‘10) - Coebergh Communicatie & PR
  10. Richard Klomp (SHMS ‘08) - 2Deals, FlipSight

 Wat gaat er de komende weken gebeuren?

Deze tien hotello’s worden uitgenodigd op dinsdag 17 november om een pitch te geven waarin ze de vraag beantwoorden: 'Hoe of waarom heeft het Hotello-zijn bijgedragen aan jouw onderscheidende prestatie in 2020?’

Een vakjury beoordeelt de motivaties en maakt de drie finalisten bekend in de tweede week van december. De finalisten hebben vervolgens de mogelijkheid om stemmen te werven en zichzelf online te presenteren, tot aan de uitreiking van de Hotello of the Year Award 2021 in januari. De winnaar volgt Emma Veerhuis van Kitchen Republic op en mag zich een jaar lang ‘Hotello of the Year’ noemen.