Coalitie wil honderden miljoenen extra coronasteun, onder meer voor horeca

De coalitie gaat honderden miljoenen euro's extra aan coronasteun uittrekken voor sectoren die hard geraakt zijn door de coronacrisis, zoals de horeca. Dat meldt de NOS op basis van ingewijden.

Volgens de bronnen van de NOS betekent de extra coronasteun dat er een extra tegemoetkoming komt voor bedrijven die meer dan 70 procent minder omzet hebben dan eerder.

Zij kunnen 85 procent van hun vaste lasten terugkrijgen. De maatregel zou met terugwerkende kracht ingaan, vanaf 1 oktober. Volgens de NOS gaat het kabinet de komende dagen op de puntjes op de i zet omtrent de extra coronasteun.

Naast deze maatregelen heeft het kabinet volgens ingewijden advies gevraagd aan de deskundigen in het OMT over een mogelijk kleine versoepeling voor de droge horeca (de restaurants) tijdens de periode rond kerst en oud en nieuw.

Op 8 december neemt het kabinet de eerste besluiten over de komende periode. Maar ook daarna en voor 17 januari zullen nog een paar beslissingen vallen, stelt een woordvoerder. Alles hangt daarbij af van de ontwikkelingen met het coronavirus.