Young Chef Award Michelin voor Alex Haupt van 101 Gowrie

Young Chef Award Michelin voor Alex Haupt van 101 Gowrie
Alex Haupt (archieffoto)

Michelin heeft de Young Chef Award toegekend aan Alex Haupt van restaurant 101 Gowrie in Amsterdam.

Alex Haupt, won eerder al de ‘New Chef on the Block’- een titel voor getalenteerde jonge chefs. Haupt opende in 2028 zijn eigen restaurant. Haupt krijgt de award voor zijn creativiteit en persoonlijkheid die van het bord spatten. De keuze om producten van Nederlandse bodem te verrijken is bewonderenswaardig.

New Dutch Cuisine

101 Gowrie is het huisadres waar Alex Haupt opgroeide in Australië. In Amsterdam is het de plek waar hij zijn gasten een persoonlijke ervaring wil bieden die zijn kernwaarden weerspiegelen: honest, thoughtful, delicious.

Het eten bij 101 Gowrie kan worden omschreven als New Dutch Cuisine. Service is een belangrijke pijler onder de 101 Gowrie-filosofie. Het keukenteam is net zo betrokken bij de service als het front of huisteam. Hierdoor ontstaat een unieke sfeer ontstaat waarbij de gast alle aandacht krijgt.

Haupt is verheugd met zijn award van Michelin. Haupt, Australiër van Japans-Duitse afkomst, heeft recent zijn focus verlegd naar de Japanse keuken. 'We willen dit voortzetten in de komende jaren. Ik ben nu vooral bezig met overleven. Het is een zwaar jaar en dat zal komend jaar ook nog wel zwaar zijn. Daarom blijf ik gefocused op kwaliteit.'