Bart van Kleef treedt af bij CRAFT na overname Uiltje door Swinkels

Bart van Kleef treedt af bij CRAFT na overname Uiltje door Swinkels
Bart van Kleef.

Bart van Kleef heeft treedt af als voorzitter van CRAFT. Van Kleef's rol als voorman was onder vuur komen te liggen nadat bierbrouwer Swinkels Van Kleef's werkgever Uiltje had overgenomen. Wat daarbij voornamelijk een rol speelt is het feit dat deze heftige reacties zich ook in het privé-domein van Van Kleef bewogen, aldus CRAFT.

'De reacties op het feit dat Uiltje is overgenomen door Swinkels Family Brewers, en de voortzetting van Bart's rol als voorzitter bij CRAFT zijn zodanig heftig van aard geweest dat Bart zijn conclusies heeft getrokken', aldus CRAFT in een verklaring.

CRAFT: 'Bestuur blijft achter besluit staan'

Het bestuur zegt 'met klem afstand van de inhoud en de wijze waarop enkele van deze reacties zijn geuit'. Door het vacuüm dat door het aftreden van Van Kleef per direct ontstaat heeft het bestuur Jitze Vellinga, verenigingsmanager van het eerste uur, gevraagd tot aan de ALV de inhoudelijke taken van de voorzitter over te nemen. Bart van Kleef heeft inmiddels zijn taken aan Vellinga overgedragen, en zal zolang als nodig is als klankbord voor het bestuur beschikbaar blijven. De ontstane situatie wordt op de komende ALV verder toegelicht en besproken.

Op 11 mei j.l. heeft het bestuur een gesprek gehad met een zevental leden. Deze leden hadden contact gezocht met het bestuur naar aanleiding van de bestuursbesluiten en communicatie over de overname van Uiltje door Swinkels Family Brewers, en de voortzetting van Van Kleef's rol als voorzitter bij CRAFT. Deze leden en het bestuur hebben volgens de brancheverenging, tijdens een zoom-meeting 'in een constructieve sfeer elkaars visies kunnen delen, en uitgebreid gereflecteerd op de afgelopen weken'.

'Hoewel wij als bestuur nog altijd achter de genomen besluiten staan, luisteren wij uiteraard naar de leden en de terugkoppeling die zij geven. In een sterke wens om de vereniging vooruit te helpen heeft het bestuur in het recente verleden meermaals de oren te luisteren gelegd bij diverse (niet-)leden om hun visie en wensen te peilen. In dit kader past dan ook bovengenoemde zoom-meeting. Wij nemen alle input mee, als invloed op de keuzes die vrijwel dagelijks gemaakt worden', aldus CRAFT.