Sergio Herman geen eigenaar meer van The Jane

Sergio Herman geen eigenaar meer van The Jane
Sergio Herman

Sergio Herman draagt het eigenaarschap van tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen volledig over aan zijn compagnon Nick Bril. Bril had de laatste jaren al de dagelijkse leiding over het restaurant.

'The Jane heeft ons vanaf het eerste moment uitgedaagd, zowel creatief als culinair en ik kijk met trots terug op alles wat we hier bereikt hebben', zegt Sergio Herman in een verklaring richting media. 'Het is niet meer dan logisch dat Nick Bril met zijn talent en ondernemerschap verderzet wat hij de voorbije jaren in de praktijk al deed'. Herman was al langer niet meer dagelijks aanwezig in The Jane. Sinds 2017 zwaaide Nick Bril er de scepter.

Nick Bril

Bril kwam als 19 jarige in de keuken van Restaurant Oud Sluis in Sluis van Sergio Herman te werken. Het had destijds nog twee Michelinsterren. Bril was net klaar met de horecaopleiding aan Ter Groene Poorte.  Vijf jaar later promoveerde hij er tot keukenchef. ‘Toen ik bij Oud Sluis begon, stonden we met z’n vijven in de keuken. Later met 22. Die ontwikkeling heeft me bij The Jane geholpen,' zie Bril eerder tegen Misset Horeca in een interview.  Eind 2013 ging Oud Sluis dicht, in maart 2014 opent The Jane. Eind dat jaar volgt direct de eerste Michelinster. In 2016 de tweede.

Naast The Jane is Bril ook culinair verantwoordelijk voor August, niet ver van The Jane. Met dit bedrijf heeft Sergio Herman geen binding. Herman heeft daarnaast nog een aantal andere bedrijven, zoals Pure C, Pristine, Blueness, Airrepublic en Frites Atelier.

'Nog steeds een goede verstandhouding'

De chefs laten in het persbericht weten dat de twee nog steeds een goede verstandhouding hebben. Herman neemt afscheid van The Jane en gaat zich nu vooral focussen op internationale groei met de Sergio Herman Group. Bril heropent The Jane op donderdag 10 juni, na op heffen van de lockdown door de Belgisch autoriteiten.

Begin 2019 werd The Jane getroffen door een keukenbrand. 'Vanuit de bbq sloegen vlammen de afzuiging in. Brute pech was het.' Bril wrijft over zijn armen en keert terug naar de dag van de brand, 9 maart 2019. Hij kwam ervan af met lichte brandwonden op zijn armen. ‘Spetters. Meer niet. Gelukkig raakte niemand gewond. Het was schrikken. We zaten vol in de lunch. Snel gerechten aan de kant gezet, en een brandblusser gepakt. Ik dacht dat dat wel voldoende zou zijn. Maar dat schuim uit het blusapparaat haalde niets uit...' Een maand na de brand kon het restaurant weer gasten ontvangen.