Vermaat opent eerste franchisevestiging Frites Atelier van Sergio Herman

Vermaat opent eerste franchisevestiging Frites Atelier van Sergio Herman
Sergio Herman

Vermaat opent op 4 november als eerste franchisenemer een nieuwe locatie van Frites Atelier, een concept van chef Sergio Herman. Herman noemt deze stap er 'eentje in een nieuwe richting, als afsluiting van een bewogen jaar voor de hele horecabranche'.

Vermaat start haar eerste Frites Atelier in het Designer Outlet Roosendaal. Het is niet bekend of Vermaat ook op andere locaties Frites Ateliers gaat exploiteren. In het winkelcentrum in Roosendaal is Frites Atelier niet de enige frietspecialist. Er zit al een Frites Cuisine.

Den Haag en Roermond

De eerste locatie van Frites Atelier van Sergio Herman, werd 5 jaar geleden geopend in Den Haag en sindsdien zijn er op diverse plekken nieuwe vestigingen geopend zoals in Brussel, Gent en Antwerpen. Ook gingen er al twee weer dicht, in Utrecht en in Arnhem. Roosendaal telt nu de tweede Nederlandse vestiging.

In eerste instantie lag de focus op frites met bijzondere toppings en sauzen. Inmiddels breidt Sergio Herman het snackassortiment uit met snacks, zoals een uitgebreide collectie croquetten-burgercombinaties.

Roosendaal is de eerste franchiselocatie van het fast casual Frites Atelier-concept. De exploitatie ligt in handen van Vermaat Groep. Met 162 vierkante meter biedt het atelier zitplaatsen aan 85 gasten.

Afsluiten van een spannende tijd

‘Deze stap voor Frites Atelier is er eentje in een nieuwe richting, zegt Sergio Herman. ‘De symbolische waarde hiervan mag voor ons, na een bewogen jaar voor de gehele horecabranche, niet worden onderschat. Met de opening van deze nieuwe locatie sluiten we op de best mogelijke manier een hele spannende tijd af en kijken we met bijzonder veel ambitie uit naar de toekomst!’

Vermaat en Albron

Vermaat is niet de enige cateraar die in de frietmarkt stapt; Albron Catering ontwikkelde enkele jaren geleden de eigen formule Frites Affairs.