47e restaurant van De Beren opent in Emmen

47e restaurant van De Beren opent in Emmen

De Beren opent aan de lopende band nieuwe restaurants. Werd eerder deze week nummer 46 geopend in Rotterdam, nu gaan ook de deuren van nummer 47 open: in een nieuw complex in Emmen, recht tegenover Wildlands Adventure Zoo.

De Beren laat zich niet afschrikken door de wereldwijde pandemie en opende afgelopen maanden maar liefst 6 nieuwe restaurants en bezorgvestigingen in Nederland. De derde in december is nu een hagelnieuw restaurant in Emmen, in een nieuwgebouwd complex tegenover dierentuin Wildlands Adventure Zoo.

Eerder dit jaar opende in datzelfde complex ook al een nieuw hotel van Fletcher, en in sfeer zijn er overeenkomsten: binnen houttinten, veel planten en behang met natuurprints. Conform de nieuwe huisstijl van De Beren overheersen de kleuren petrol en messing in het interieur van de fonkelnieuwe zaak in Emmen.

Die beschikt over een grote centrale bar, luxe banken en comfortabele zitjes en een natuurlijke uitstraling. De keuken is voorzien van een houtskoolgrill voor de bereiding van een uitgebreid assortiment aan vlees-, vis- en vega(n) gerechten. De Beren Emmen heeft 195 zitplekken binnen en een ruim terras.

Samenwerking met Zoo en Kinepolis

Bij het restaurant kunnen gasten terecht voor lunch, borrels en diner. Vanwege de ligging tegenover de dierentuin stelde De Beren een speciaal Wildlands arrangement samen waarbij bezoekers voor €45 toegang hebben tot de Zoo en een driegangenmenu krijgen bij De Beren. Ook voor bioscoopgangers is er een arrangement; naar de film bij het naastgelegen Kinepolis en een driegangenmenu voor €31.

Restaurant De Beren Emmen is dagelijks geopend vanaf 10.30 uur. In de weekenden gaat het restaurant - na opheffing van de beperkende Covid-maatregelen - wat langer door met muziek en een uitgebreide cocktails- en mocktails.

Jaar niet betalen

Gasten die het restaurant bezoeken tussen 16 december en 11 januari maken kans op een jaar lang gratis dineren. Bij een bezoek aan het restaurant kunnen zij hun gegevens achterlaten middels het speciale actiekaartje. In januari kiest De Beren Emmen de winnaar die in 2022 iedere maand gratis met twee personen een driegangenmenu mag komen eten.

Over De Beren

De Beren ontstond in 1984 in Rotterdam. In 1999 kocht Ad Schaap zich in en begon de serieuze groei. In een interview met Misset Horeca in 2017 sprak hij de ambitie uit in 2019 op 50 restaurants te staan. Dat ambitieuze doel is net niet gehaald, maar met de locatie in Emmen staat de teller inmiddels op 47.

In 2016 werden achter de schermen de restaurants en de bezorgtak – tot dat moment twee bedrijven – samengevoegd. In de praktijk bleek het lastig om de twee verschillende takken onder één dak te opereren, dus nam Schaap in 2020 de bezorgtak in zijn geheel over van Martijn Jansen.

Deze Beren openden afgelopen maanden

1 juni – bezorgrestaurant Zwolle
7 juni – heropening restaurant Amersfoort
23 juni – bezorgrestaurant Hengelo
15 september – restaurant Hoorn
2 december – restaurant Drachten
15 december – restaurant Rotterdam