Toekomst IJsbaan Helmond in handen horecaondernemers

De kunstijsbaan die rond de jaarwisseling in een deel van het kanaal in hartje Helmond zou worden aangelegd, komt er vermoedelijk niet. De gemeente heeft er vooralsnog geen geld meer voor. Of de horecaondernemers rond het Havenplein nu alleen willen opdraaien voor de kosten, is niet duidelijk.

In het voorjaar had het Helmondse college nog rond de 225.000 euro gereserveerd om de oude Zuid-Willemsvaart tussen de Veestraatbrug en de Havenbrug kunstmatig te laten bevriezen. De gemeente moet echter, in het kader van dreigende financiële tegenvallers, haar prioriteiten herschikken en heeft het geld voor andere zaken nodig.

Voor voorzitter P. van de Heuvel van de kersverse horecavereniging Kanaalzone kwam het gisteren als een volslagen verrassing dat de gemeente zich terugtrekt. 'Wellicht gaan de horeca-ondernemers nu op zoek naar een goedkoper alternatief. Een 'ijsmachine' die een deel van het kanaalwater zou laten bevriezen is aanmerkelijk duurder dan een provisorische kunstijsbaan op het Havenplein zelf', zegt hij. Volgende week beraden de horeca-ondernemers zich over deze kwestie.