Inschrijving Terras Top 100 2022 geopend

Inschrijving Terras Top 100 2022 geopend

De inschrijving voor de Terras Top 100 2022 is geopend. Bedrijven die zich langs de meetlat willen leggen, benieuwd zijn naar wat goed gaat op hun terras, wat er beter kan én die hun zaken willen vergelijken met die van collega's -uit de buurt- kunnen zich nu inschrijven.

Inschrijving Terras Top 100 2022 geopend
Terras Top100 2021 bij De Werf in Veere

Ook in 2022 organiseert Misset Horeca weer de Terras Top 100. Bedrijven kunnen zich vanaf nu inschrijven.

Elk bedrijf met een vrij toegankelijk terras (dus niet op een park met entree), met minimaal 40 zitplaatsen, bediening aan tafel, zich in de buitenlucht bevindt én dat in het hoogseizoen minimaal vijf dagen per week open is, kan meedoen.

Nieuwe opzet Terras Top 100

Deelnemers krijgen vervolgens twee anonieme bezoeken; één van een vakjurylid en één van een mystery visitor. Van elk bezoek wordt een uitgebreid rapport opgemaakt; daarin beoordelen beide juryleden het terras op tientallen punten; van uitstraling en ontvangst tot kwaliteit van eten en drinken en de gastvrijheid van medewerkers.

Nieuw is dat op basis van deze twee bezoeken de terrassen op score in de juiste volgorde worden gezet. De beste 50 terrassen krijgen vervolgens nogmaals een bezoek, opnieuw anoniem, maar dan van de hoofdjury. Zij zullen deze zaken opnieuw beoordelen en daar rolt dan opnieuw een score uit.

Dat zorgt voor een uiteindelijke Terras Top 100, met de uitzondering dat de top-5 nógmaals bezocht wordt, maar dan aangekondigd, door een afvaardiging van de hoofdjury. Zij gaan elk bedrijf, op afspraak bezoeken en spreken dan met ondernemers en werknemers en nemen een kijkje achter de schermen. Op basis van dit laatste bezoek wordt de definitieve top-5 en dus de complete Terras Top 100 bepaald.

Bekendmaking Terras Top 100 2022

Alle terrassen die in de Terras Top 100 staan, krijgen bericht dat ze in de lijst staan, maar nog niet op welke plek. Alle Top 100-terrassen worden uitgenodigd voor een groots en feestelijk evenement op maandag 4 juli bij de winnaar van de Terras Top 100 2021, Brasa Bar & Kitchen in Purmerend.

Hier zal de lijst van 100 tot en met 1 onthuld worden en ook zullen diverse categoriewinnaars gehuldigd worden, tijdens een dag vol feestelijkheden, muziek, hapjes en drankjes.