Strand22 opent de deuren in Almere

Strand22 opent de deuren in Almere

Strand22 in Almere centrum heeft de deuren geopend. Gasten kunnen er terecht voor een borrel, lunch en diner. Het strand aan de oevers van het Weerwater maakt onderdeel uit van de vergroening van het grootste plein van Almere: de Esplanade.

Strand22 ligt aan het weerwater waar een strand wordt gecreëerd. Almeerders, maar ook bezoekers van de stad, kunnen op deze locatie de hele dag terecht voor het strandgevoel. Bij Strand22 kan worden geluncht en gedineerd.

Gerechten voor op de bbq

Ook kan er eten worden afgehaald of een pakket met gerechten worden besteld voor op een van de barbecues die op het strand worden geplaatst.

Menu

Op het menu staan sandwiches, (vegan) burgers. pokebowls, vis- vlees- en vegetarische gerechten.

Ondernemende Almeerders

Strand22 is een initiatief van ondernemersduo Martin en Marina Ort en Casper de Rooi. Marina Ort runde jarenlang een supermarkt en inmiddels al ruim 15 jaar de Bruna in Almere Centrum. Martin is directeur van de Ondernemersvereniging Stadscentrum Almere (OVSA). Ze zetten zich graag in voor hun stad en liepen al een tijd rond met het idee een eigen horecagelegenheid op te zetten.

Ondergeschoven kindje

Martin Ort: 'De Esplanade hoort bij de binnenstad, maar was een beetje het ondergeschoven kindje. Toen de gemeente aangaf het gebied te willen opknappen in de opmars naar Floriade Expo 2022 besloten we de stoute schoenen aan te trekken'.

De gemeente was enthousiast en de plannen konden worden ontwikkeld. Casper, die ervaring heeft in de horeca en Marina runnen Strand22 samen.

Almere Centrum staat bekend om de moderne architectuur. De ondernemers wilden dat hun strandtent hier in mooi contrast bij zou passen.

Loods

Ze bezochten verschillende Nederlandse (stads)stranden, en kwamen uiteindelijk uit bij het idee van een loods. Die werd gebouwd en van binnen omgetoverd tot een zaak waar je ook in de wintermaanden heerlijk kunt zitten.

Trots en verheugd

Marina: 'We zijn enorm trots en verheugd dat we een van de eerste nieuwkomers in deze hot-spot zijn en hopen veel enthousiaste gasten te verwelkomen.'

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.