Personeel McDonald's aangeslagen, onbekend wanneer zaak open kan

Personeel McDonald's aangeslagen, onbekend wanneer zaak open kan

De medewerkers van de McDonald's in Zwolle, waar woensdagavond twee horecaondernemers werden doodgeschoten, zijn 'diep aangeslagen'. Het is nog onbekend wanneer het restaurant opengaat.

'Het restaurant is een plaats delict en het is aan de politie of het restaurant open mag', zo meldt een woordvoerder van McDonald's donderdag.

De schoten werden aan het begin van de avond gelost in de vestiging aan de Floresstraat. Twee mannen uit Zwolle van 57 en 62 jaar kwamen om het leven.

De woordvoerder van de fastfoodketen laat weten dat het medeleven uitgaat naar de nabestaanden van de slachtoffers, de gasten en de medewerkers. Veel mensen zagen de schietpartij gebeuren.

Aandacht medewerkers

'Onze eerste aandacht gaat naar onze medewerkers', aldus de woordvoerder. 'Nazorg voor hen en het hele team staat centraal. Naast slachtofferhulp van de politie bieden wij ook alle nazorg aan medewerkers en komt het team samen.'

Slachtoffers hadden meerdere restaurants

Diverse media meldden woensdag dat de slachtoffers twee broers zijn van Turks-Koerdische komaf, die meerdere restaurants in de omgeving van Zwolle runden. De politie kan dit nog niet bevestigen.

Ooggetuigen vertelden aan RTV Oost dat een man de zaak binnenliep, eerst eten bestelde, aan een tafeltje ging zitten en vervolgens schoot op de twee mannen.