Yays opent serviced apartments in Antwerpen

Yays opent serviced apartments in Antwerpen

Het van oorsprong Nederlandse serviced apartments concept Yays opent deze week de eerste locatie in België: Yays Antwerp Opera. Na Amsterdam, Parijs en Den Haag is Antwerpen de vierde stad waar Yays actief is.

Yays opent serviced apartments in Antwerpen
Yays Antwerp Opera

Yays Antwerp Opera opent de deuren in een karakteristiek gebouw aan de Frankrijklei, in het Diamantkwartier. Het Diamantkwartier is een levend aandenken aan de geschiedenis van Antwerpen als de ongeëvenaarde diamanthoofdstad van de wereld. De Vlaamse stad staat al sinds de 15e eeuw bekend om zijn handel in en het slijpen van diamanten.

Het gebouw van Yays Antwerp Opera was vroeger een kantoorgebouw van een verzekeringsmaatschappij, nu heeft het plaatsgemaakt voor 94 appartementen. Aan de buitenkant steken de ramen wat uit en dit geeft het gebouw die unieke touch.

Het interieur in de appartementen heeft een art nouveau style maar dan met een speelse knipoog, ook de geschiedenis van het Diamantkwartier komt terug in de details en inrichting in de appartementen.

Het belang van de buurt

Het lokale karakter speelt een belangrijke rol bij alle locaties van Yays. Ook in Antwerpen werkt Yays samen met lokale ondernemers. In de lobby is er een Yays Neighbourhood Wall waarop diverse tips en noviteiten vanuit de buurtgenoten van Yays te vinden zijn.

Daarnaast geeft de Yays Neighbourhood Guide inspiratie over de veelal nog onbekende plekken en ondernemingen. Met als motto ‘unlock the neighbourhood’ zorgen de Yays insiders, die bij het serviced apartments concept werken, er met hun tips en lokale netwerk voor dat gasten de verborgen pareltjes van de wijk en stad kunnen ontdekken.

De insiders delen hun beste en persoonlijke tips: van de lokale cafés, dat ene rustige plekje in de stad, tot de minst toeristische en de inspirerendste activiteiten. Met zelfontworpen Yays Itineraries; self-guided walks en runs, maakt Yays een verblijf extra onvergetelijk. De routes zijn uitgestippeld door de Yays insiders en zorgen voor een verrassingseffect.

‘Wij zijn trots dat Yays Antwerp Opera opengaat’, zegt Zachary Schwartz, ceo van Yays Group. ‘We hebben de periode van de lockdowns gebruikt om onze kernwaarden en strategie opnieuw vorm te geven en we zijn verheugd om onze nieuwste aanwinst nu met nieuwe energie te mogen openen. De toekomst ziet er positief uit voor Yays: we zullen blijven uitbreiden naar nog meer prachtige steden in Europa met het Yays-concept.’