Cas Pikaar over eerste Michelinster: 'onwerkelijk'

Cas Pikaar over eerste Michelinster:  'onwerkelijk'

Restaurant Pikaar in Hilvarenbeek ontving maandag 30 mei 2022 de eerste Michelinster. 'Onwerkelijk', reageert de 26-jarige chef en eigenaar Cas Pikaar na het podiummoment vanuit de auto. 'We gaan lekker terug naar Brabant, om dit samen met het team te vieren.'

Cas Pikaar tegenover Misset Horeca: 'In de week na de Michelinpresentatie toe, werd ik al zenuwachtig. We werden genoemd in de media, en dan begint het nóg meer te leven. Maar je weet natuurlijk niets, want uiteindelijk is het Michelin die de ster toekent.'

'Onwerkelijk', noemt Pikaar het nu de ster werkelijkheid is. 'Er is een last van onze schouders gevallen. We zijn enorm trots. We zijn nog maar een jong bedrijf.'

Michelin roemt zijn kookstijl omdat hij een eigen draai geeft aan de klassieke basis. 'Ik kook complex, maar de basis blijft in tact.'

Eigen restaurant

Cas Pikaar en zijn vrouw Kelly Chen waren al anderhalf jaar bezig met het starten van een eigen restaurant, toen het coronavirus roet in het eten gooide. ‘Toen toch besloten om af te wachten.’ Toen het pand voor restaurant Pikaar – waar voorheen ’t Kookhuys in zat gevestigd – voorbij kwam, wilde het jonge ondernemersstel niet langer meer wachten.

Restaurant Pikaar is een droom die uitkomt voor de talentvolle kok. ‘Ik was zeven toen ik al zei dat ik kok wilde worden met een eigen restaurant. Ben dus ook altijd met dat doel bezig geweest.’ 

Pikaar omschrijft zijn gerechten als prikkelend, rijk, fris en gewaagd. Waarbij hij zoekt naar contrasten en grenzen in smaak en balans. ‘Mooie producten, tegen schappelijke prijzen mét de Brabantse gastvrijheid.’ Het restaurant telt zo’n 40 tot 45 zitplaatsen.

Pikaar werkte voorheen bij Bib Gourmand restaurant Doyy in Eindhoven, tweesterrenrestaurant Tribeca, sterrestaurant Wollerich en sterrestaurant Wiesen. In januari 2020 werd Pikaar door Michelin verkozen tot Young Chef 2020.