Voormalig visrestaurant heropent als boutique hotel

Voormalig visrestaurant heropent als boutique hotel

Voormalig visrestaurant Helder in Renesse is getransformeerd tot het stijlvolle Boutique Hotel Helder. Alle 16 suites zijn modern ingericht met natuurlijk hout, lichte kleuren, en een rustgevend design.

Hotel Helder gaat vrijdag 3 juni, het weekend van Pinksteren, open. Boutique Hotel Helder beschikt over 16 suites en is onderdeel van Kloeg Collection. Dit familiebedrijf exploiteert sinds 2013 verschillende vakantieverblijven en restaurants in Zeeland.

Hotel Helder neemt de plek in van Visrestaurant Helder, dat in mei 2021 de deuren sloot voor de verbouwing. Daarvoor werden Studio Hank en Blom Interieurs ingeschakeld, beide ervaren in het ontwerpen en inrichten van recreatieve projecten en hotels. Als aannemer is Aannemingsbedrijf Fraanje betrokken.

Boutique hotel op Schouwen-Duiveland

Met Boutique Hotel Helder gaat Kloeg Collection ‘de grens over’. Voor hotelexploitant Michel Kloeg is dit het eerste hotel op Schouwen-Duiveland: ‘De omgeving is prachtig. Hotelgasten kunnen hier heerlijk fietsen door de duinen of genieten van het strand. Het is een toplocatie net buiten het bruisende centrum van Renesse. Een fijne plek voor mensen die van natuur houden, maar ook voor mensen die graag naar het strand gaan.’

Aandacht voor de gast

Ter plekke worden de gasten ontvangen door Irene en René Oudesluijs. Zij hebben op dezelfde plek het succesvolle visrestaurant Helder gerund. Na 14 jaar besloot het ondernemersechtpaar om het roer om te gooien: ze wilden een Boutique Hotel starten om zo gasten nog meer in de watten leggen.

René Oudesluijs: ‘Wij zullen onze gasten compleet verwennen en ervoor zorgen dat het hen aan niks ontbreekt. Een fijne kamer, goed ontbijt, en een ontspannen sfeer. We willen dat ze zich weer helemaal opgeladen voelen na een verblijf in Boutique Hotel Helder.’

À la carte ontbijt

Dankzij het kleinschalige karakter van Boutique Hotel Helder is er alle aandacht voor de gast. In plaats van een ontbijtbuffet wordt er een à la carte ontbijt geserveerd. Irene Oudesluijs vertelt: ‘Onze gasten kunnen elke ochtend van het menu kiezen wat ze willen ontbijten. Wij bereiden dit vervolgens in onze open keuken. Zo kunnen de gasten ontspannen aan de nieuwe dag beginnen. Alles voor een op en top ontspannen en compleet verzorgd verblijf.’

Boutique Hotel Helder beschikt over 16 suites. Alle kamers zijn modern ingericht met natuurlijk hout, lichte kleuren, en een rustgevend design. Ook beschikken ze over een wijnklimaatkast met bijzondere wijnen en spirits. Sommige kamers hebben daarnaast ook een balkon, terras, losstaand bad of uitzicht op de groene tuin.

Kloeg Collection

Michel en Sophie Kloeg staan aan het hoofd van Kloeg Collection. Inmiddels hebben ook kinderen Nina, Laura en Floris zich aangesloten bij het familiebedrijf.

Kloeg Collection exploiteert luxe verblijven op verschillende locaties in Zeeland en groeit gestaag. Zo werd begin april gestart met de bouw van hotel St. Joris in Middelburg en opende eind april - na een onrustige start - Hotel De Timmerfabriek in Vlissingen.

Begin mei 2021 opende hotel Zeeuws Licht in Dishoek, eerder dat voorjaar ontving hotel Rijks in Goes de eerste gasten. Het interieur van Rijks in Goes werd net als bij Helder ontworpen door Studio Hank en Blom Interieurs.

Verder heeft Kloeg Collection Beach Hotel Zoutelande, Hotel Kaap West in Westkapelle en Hofstede Moesbosch in Koudekerke. Ook wordt nog gewerkt aan Grand Hotel Britannia in Vlissingen.

Demian van der Reijden

Demian van der Reijden

Senior redacteur Misset Horeca

Coördinator Hotel / Koffie & Thee