Wouter Wolters opent na de zomer drive-thru bij Preuverie de Toren

Wouter Wolters opent na de zomer drive-thru bij Preuverie de Toren
Wouter Wolters

Voormalig Cafetaria van het Jaar Preuverie de Toren in Echt krijgt na de zomer een drive-thru. Eigenaar Wouter Wolters wil op die manier het afhalen van eten (nog) gemakkelijker maken. Bovendien voegt hij een schnitzelconcept toe aan zijn bezorgkeuken. 'Dit is voor mij de toekomst.'

Wolters ziet met de drive-thru een wens in vervulling gaan. ‘Mensen hebben mij voor gek verklaard, maar juist dat heeft me extra gemotiveerd om dit voor elkaar te krijgen. Credits ook voor de gemeente Echt-Susteren, die zich zeer constructief heeft opgesteld en mij steunt in mijn ondernemerschap. Ik heb iets soortgelijks gezien bij Restaria Helden en er mijn eigen invulling aan gegeven.’

Met de auto langs het afhaalloket

De drive-thru gaat langs de productiekeuken van zo’n dertig vierkante meter, die de ondernemer vorig jaar augustus realiseerde achter zijn cafetaria. ‘Mensen bestellen online via een app en krijgen een pushmelding als hun bestelling klaar is. Het idee is dat ze met hun auto wachten op de parkeerplaats en dan langs het afhaalloket rijden. Op dit moment wordt daarvoor een rijstrook aangelegd.’

Ambitie is zeven dagen per week open

Zijn streven is om in september of oktober van start te gaan. ‘Als we het medewerkersbestand dan op orde hebben’, legt Wolters uit. ‘Het voordeel is dat we in de keuken erg efficiënt kunnen werken, maar ik heb nog wel wat mensen nodig om te kunnen starten. Lukt dat, dan hoop ik de bezorgkeuken en drive-thru zeven dagen per week geopend te hebben.’

Meerdere bezorgconcepten

In de productiekeuken voert Wolters op dit moment twee bezorgconcepten: Preuveriebezorgt en Papa Chicken. ‘Daar komt straks de Schnitzelkeuning. We willen loaded schnitzels gaan verkopen. Dat kan ik met weinig moeite realiseren, omdat we de meeste producten daarvoor toch al in huis hebben. Op één plek bestellen met een uitgebreid palet aan keuzes voor elk moment van de dag en de week.’

Thrill Grill-burgers

Met het verkopen van de Thrill Grill-burgers van Robert Kranenborg, waarmee de ondernemer in december startte, is hij gestopt. Wolters daarover: ‘Het was logistiek gezien te ingewikkeld en dan moet je durven stoppen. We hebben alles op een keurige manier afgerond. Ik heb ook nog Mama Carpaccio klaarstaan, maar die heb ik voorlopig on hold gezet. Het moet qua capaciteit namelijk wel passen. Zie het maar als een luxeprobleem.’

Afhalen en bezorgen de toekomst

De ondernemer is ervan overtuigd dat afhalen en bezorgen de toekomst zijn. ‘Corona heeft alles versneld, maar dit stopt niet meer. De wensen van onze gasten zijn voorgoed veranderd. Preuverie de Toren is nog twintig uur per week geopend - vijf dagen van vier uur, RL. - en dan is het een gekkenhuis. Dat waren er 54 en we leveren niets in op de omzet. Kleine partycateringklussen doen we ook niet meer. Die speel ik door naar onze slager, voor wie dit wel interessant is.’

Foodtruck

In zijn hoofd is Wolters al bezig met de volgende stap. ‘Ik zou graag een foodtruck toevoegen, waarmee we met één van onze concepten op locatie kunnen komen. Daarmee zou ik mijn keten helemaal rond maken.’